IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BERLIN Dojče vele: Početak kraja Donalda Trampa???

Majkl Koen, bivši advokat američkog predsjednika Donalda Trampa, priznao je krivicu po osam tačaka optužnice nakon što je postigao nagodbu sa federalnim tužiocima u Njujorku. Pod lupom javnosti su posebno dva slučaja pronevjere novca namenjenog finansiranju Trampove predsjedničke kampanje…

BERLIN: Svijet, Crna Hronika, Ekonomija, Vijesti, Putovanja,Vijesti, Zanimljivosti… srijeda, 22.VIII. 2018, 21: 48…BERLIN Dojče vele: Početak kraja Donalda Trampa???

Koen je još ranije priznao da je tim novcem platio ćutanje porno glumice Stormi Danijels koja je tvrdila da je imala aferu sa Trampom. U utorak je advokat međutim pred sudom rekao da mu je uputstva za tu uplatu dao lično “kandidat za federalnu kancelariju“ što se može odnositi samo na Trampa. Osim toga, Koen je priznao plaćanje bivšoj Plejboj- dami Karen Mekdugal zbog iste stvari.

To je u Sjedinjenim Državama vrlo ozbiljna stvar jer ne radi se samo o nenamenskom trošenju novca. Plaćanje za nečije ćutanje tim parama značilo bi nedozvoljeni uticaj na izborne ishode.

Trampovo poricanje…

FBI je u aprilu u Koenovoj kancelariji zaplijenio snimke koje je advokat načinio navodno dva mjeseca pred predsjedničke izbore 2016, a na kojima Tramp govori o plaćanju Mekdugal za ćutnju. Predsjednik je poricao da je imao aferu sa njom, kao i da je imao pojma o plaćanju. Sa druge strane, Tramp je priznao da Stormi Denijels jeste plaćena za ćutnju, ali poricao da je to učinjeno novcem iz kampanje.

Čitaj još:   VIC DANA: Nakon ručka završio u Hitnoj, pa zabrinuto nazvao ženu… (foto)

Ostali prestupi koje je Koen priznao odnose se na poreske i bankarske prevare. Njegov advokat Lejni Dejvis napisao je na Tviteru da je Koen pod zakletvom svjedočio “da mu je Donald Tramp naložio da počini nedelo tako što će platiti dvije žene sa ciljem uticanja na kampanju. Ako su ta plaćanja zločin za Majkla Koena, zašto ne bi bila zločin za

Kako je javio CNN, nagodba vijerovatno podrazumjeva da će Koen, nekada čovjek od velikog Trampovog povjerenja, morati u zatvor na period od tri do pet godina. Presuda će biti saopštena 12. decembra, a kaucija za ostanak na slobodi određena je na pola miliona dolara.

Od pomenutog pretresa FBI množile su se špekulacije da bi Koen mogao da progovori u zamjenu za smanjenu kaznu. Pretpostavlja se da će to biti jedan od važnih dijelova mozaika koji sklapa specijalni istražitelj Robert Miler čiji je prevashodni zadatak da ispita navodnu saradnju Trampove kampanje sa Rusijom.

Ugledni “Njujork tajms” je u uvodniku objavio: “Za jedan lov na viještice, istraga gospodina Milera već je iznedrila znatan broj viještica.“

Čitaj još:   Uhapšena srpska starleta u Njemačkoj: Pronađena droga vrijedna milion eura... (foto)

http://iBalkan.net

BERLIN: Stanje pune pripravnosti zbog Putinovih bajkera “Noćni Vukovi”… (foto, video)

 Berlinska senatorka nadležna za resor unutrašnjih poslova Iris Spranger je Read more

OPSADNO STANJE U BERLINU NAKON UBISTVA PAZARCA- VIDEO sa lica mjesta…

U PUCNJAVI koja se dogodila sinoć u berlinskoj ulici Milerštrase, Read more

Komentariši