IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR Priređena “Bajramska sofra”…

Povodom obilježavanja Kurban- bajrama, u organizaciji Grada Novog Pazara danas je na gradskom šetalištu kod Sebilja za sve građane priređena „Bajramska sofra“…

NOVI PAZAR: Regija, Ekonomija, Vijesti četvrtak, 23.VIII. 2018, 06: 48… VIC DANA Mujo prešo na sportsku stranu novina…

Manifestacija ima za cilj održavanje suživota i tolerancije među konfesijama i nacijama i u Novom Pazaru održana je prvi put.

Posjetioci su imali prilike da se posluže domaćim specijalitetima koji se tradicionalno služe za Bajram. Na trpezi su se za sve posjetioce, pored pazarskih mantija, pita, ćevapa, našle bajramske baklave, dudovi (hurmašice), tulumbe… Pored predstavnika grada i javnih ličnosti, skupu je prisustvovao veliki broj građana Novog Pazara.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac je istakao da ova manifestacija ima za cilj da pokaže da je Novi Pazar sredina u kojoj se, kako je kazao, bez obzira na naciju i vjeru, živjelo i živi u slozi i miru sa komšijama.

“Zajedništo, solidarnost i tolerancija koja nas krasi u danima Bajrama treba da bude svakodnevna i da nam pruži više volje, želje kako bi stvarali što bolje uslove za život naših sugrađana. Da naš Novi Pazar bude bolje mesto za život. Novi Pazar je multitenički grad, na ovim prostorima vekovima žive Bošnjaci i Srbi i zajedno delimo sudbinu i zajedno slavimo naše praznike”, poručio je Biševac.

Čitaj još:   Kako voda može da pomogne i da obori Visok pritisak...

Tokom manifestacije sa svojim izvedbama sevdalinki i ilahija nastupio je i hor “Đulistan”.

Gradska uprava u Novom Pazaru je za ovaj Kurban-bajram organizirala niz događaja. Novopazarci su sinoć uživali u posmatranju desetominutnog vatrometa koji je sihronizovano ispaljen sa pet lokacija u užem dijelu grada.

Nastupom ansambla “Zefir” iz Srebrenika večeras će u Kulturnom centru biti priređen veliki koncert sevdaha, ilahija i kasida…

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- Jasmina Kruševljanin Bonđuković i Senad Senko Župljanin

http://iBalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši