IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UGOVORI S ĐAVLOM: Oficiri napuštaju Vojsku Srbije i odlaze za kamiondžije…

U prosjeku Vojsku dnevno napuste po dva oficira, dva podoficira, dva vojnika i jedno civilno lice…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Putovanje, Vijesti… četvrtak, 23.VIII. 2018, 22: 28…UGOVORI S ĐAVLOM: Oficiri napuštaju Vojsku Srbije i odlaze za kamiondžije…

Stanje u Vojsci Srbije nikada nije bilo gore, sudeći po sve većem broju oficira koji napuštaju VS nezadovoljni brojnim faktorima– od lošeg finansijskog stanja, mobinga, nepotizma, neprofesionalnosti i krajnje ponižavajućih uslova rada.

Poražavajuće je i to što generali i majori nakon višedecenijskog rada napuštaju svoje pozicije kako bi, trbuhom za kruhom, najčešće vozili kamione ili konobarisali u inostranstvu. Takvu sudbinu svojih kolega dijeli i major Dragan Gligić koji je, na sopstveni zahjtev, napustio VS jer se poslednjih godina nije osjećao kao njen pripadnik „već kao radnik na održavanju kruga i prostorija”.

U zahtjevu za prestanak profesionalne vojne službe koji je podneo nadležnima u maju iznio je niz razloga zbog kojih se odlučio na takav korak, kao i niz primiedbi na rad vojske. Njegov zahtkev je usvojen i radni staž mu je prestao 21. jula. Ministru odbrane Aleksandru Vulinu kao ni predskedniku Srbije i vrhovnom vojnom komandantu Aleksandru Vučiću nije se prethodno ni obratio.

Čitaj još:   AKCIJA JOŠ TRAJE: Specijalci na Kosovu uspostavili kontrolu, pronađene velike količine teškog naoružanja... (foto, video)

– Nisam im se obratio niti želim. Ja sam školovan vojnik i u vezi vojske može se razgovarati samo sa oficirima, ali ne i ovim prodanim dušama od generala. Pritom, Vulin i ne zna šta je vojska– kaže za MEDIJE major Dragan Gligić. Trenutno vozi kamion i čeka papire iz inostranstva, kako bi tamo otišao da radi. Cilj mu je, kako kaže, da cijelu porodicu odvede iz zemlje „kako se ne bi mučila i trpjela poniženja u državi”.

U obrazloženju u kojem je tražio razrešenje, major Gligić je naveo da se u Vojsci Srbije u svojstvu oficira nalazi od 1997. godine. Poslije više od 20 godina provedenih kao profesionalno lice VS je (oficir- major) istakao je da ne želi da bude više na toj poziciji, jer mu je zbog opstrukcije i ličnih animoziteta pojedinih nadređenih, uprkos najvišim ocjenama koje je godinama dobijao, onemogućeno napredovanje u karijeri…

Čitaj još:   PRIČA O Mističnom plesu dreviša: 745 godina od smrti Dželaludina Rumija...

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši