IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVO Zbog čega su momci singl…

Loš fizički izgled i manjak samopouzdanja su krivci za to što su muškarci sami, pokazala je nova studija…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, Putovanje, Vijesti… petak, 23.VIII. 2018, 00: 02…EVO Zbog čega su momci singl…

Nakon toga su istraživači analizirali 13.429 odgovorana, prije nego što su ih podijelili u 43 kategorije. Najčešći razlog zašto su sami, muškarci najčešće navode “loš fizički izgled”– niski su ili ćelavi, a zatim slijede manjak samopouzdanja i nedovoljna zainteresovanost za ljubavnu vezu.

Među popularnim odgovorima našli su se i neumeće flertovanja, ali i stidljivost muškarca. Zanimljivo, to što neki muškarci ne umiju da priđu ženama može da bude i prirodan. Jedan istraživač kaže da se iza toga, moguće, kriju evolucijski razlozi.

Naime, stoljećima ranije, brakovi su bili ugovoreni i konkurencija među muškarcima je bila velika. Imali su malo izbora među ženama, ali činjenica je i da izgled nije bio važan i da nisu morali da “igraju igru” da privuku suprotan pol.

Čitaj još:   ANKARA: Erdogan, branimo svoje interese...

Neprivlačni muškarci koji se nisu baš najbolje snalazili u društvu ipak su imali partnerke jer je sve bilo ugovoreno. Danas to više (srećom) nije slučaj u većini kultura.

– Singl modernim muškarcima često nedostaje malo viještine u flertovanju upravo zbog tog konteksta, a te viještine su danas itekako potrebne jer muškarcima djevojke i žene nisu ‘obezbeđene’ već moraju sami da ih nađu – smatra jedan ugledni profesor…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši