IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE Dodik čezne i nada se : HOĆE LI Putin mu doći u Banju Luku, ali ko zna…

Predsjednik RS- a MILE Dodik smatra da će ruski predsjednik Vladimir Putin doći u ovaj entitet na otvaranje Rusko- srpskog centra u Banjoj Luci…

BANJA LUKA, MOSKVA, BEOGRAD: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti… Nedelja, 26.VIII. 2018, 13: 53…MILE Dodik čezne i nada se: HOĆE LI Putin mu doći u Banju Luku, ali ko zna…

Dodik je naglasio i da se on i Vučić konstantno bore da zaštite srpske nacionalne interese… U Banju Luku je svoj dolazak potvrdio samo ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov…

“Ako me pitate da li mislim da će Putin doći u RS na otvaranje centra, mogu vam reći da mislim da hoće”, rekao je Dodik za beogradske “Večernje novosti”.

On je istakao da je ponosan na činjenicu da će ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov poslije gotovo dvije decenije doći u Banju Luku, 17. septembra na postavljanje kamena temeljca za Rusko-srpski centar.

“Lavrov je u Banjoj Luci zato što podržava našu orijentaciju, i u tom smjeru očekujem i da ide razgovor”, rekao je Dodik, te ocijenio da je za Srbe odlično to što će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u septembru biti sa Putinom, a Lavrov u RS-u.

Čitaj još:   TUGA EX YU PROSTORA: Proslavljeni filmski, televizijski i pozorišni glumac izgubio bitku života... (foto i video)

Dodik je naglasio da se on i Vučić konstantno bore da zaštite srpske nacionalne interese i da trpe velike pritiske Zapda i onih koji bi da nametnu rješenja štetna po RS i Srbiju.

Upitan da li očekuje da aktuelna premijerka RS-a Željka Cvijanović pobijedi na izborima za predsjednika tog entiteta Bosne i Hercegovine, Dodik je odgovorio “Apsolutno” i dodao da u nju ima ogromno povjerenje.

Na pitanje da li očekuje da on pobijedi na izborima i postane član predsjedništva Bosne i Hercegovine, Dodik je rekao da je on već pobjednik izbora.

– Boraveći u Predsjedništvu predstavljam čitavu Republiku Srpsku. Ne idem u Sarajevo da bih samo klimao glavom na zahtjeve Bošnjaka i Hrvata, po bilo kojem pitanju. U Predsjedništvo idem da zaštitim naša ustavna i zakonska prava- rekao je Dodik.

 http://iBalkan.net

Čitaj još:   Pandemija neće trajati dovijeka... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

HELSINKI Samit Trampa i Putina, bizarna demonstracija mačizma…

Samit Donalda Trampa i Vladimira Putina bio je bizarna demonstracija Read more

Komentariši