Uhapšeni prevaranti: Organizovali igru “gros”…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sumnja se da su prevarama pribavili materijalnu korist od 18.800 eura, 1.000 švajcarskih franaka i…

BEOGRAD: Svijet, Crna Hronika, Recepti, Zanimljivosti, Vijesti… Nedelja, 26.VIII. 2018, 07: 13…Uhapšeni prevaranti: Organizovali igru “gros”…

Policija u Beogradu uhapsila devet osoba zbog sumnje da su organizovali igru “gros”…

Uhapšeni su Z. Š. (59), D. M. (30), S. N. (69) i M. R. (72), svi iz Beograda, N. V. (35), Lj. Ž. (60), R. R. (66) i T. M. (34), svi iz Požarevca, i D. Ž. (45) iz Šapca, saopštio je MUP.

Sumnjiče se da su od februara ove godine do trenutka hapšenja učestvovali u grupi koja je organizovala igre na sreću, takozvani “gros”, i da su u prevari pribavili materijalnu korist u iznosu od 18.800 eura, 1.000 švajcarskih franaka i 349.000 dinara.

Oni su u Bloku 44 u Novom Beogradu, u blizini pijace i Doma zdravlja “Novi Beograd”, predstavljajući se kao promoteri, presretali mahom starije građane, postavljali im uobičajena pitanja i nakon što bi dali tačne odgovore, saopštavali im da su potencijalni dobitnici vrijednih robnih i novčanih nagrada i davali im vaučer za učešće u prvom kolu nagradne igre.

Čitaj još:   BODRUM: Poplave koje nisu viđene, vozači napuštali plutajuća auta...

Potom su ih odvodili u lokal u Nehruovoj ulici gdje su, kako se sumnja, organizovali igru “gros”, odnosno ručno bacanje drvenih kegli, u kojoj su učestvovali osumnjičeni simulirajući da se međusobno ne poznaju i u kojoj bi u prvih nekoliko kola jedan od osumnjičenih dobijao velike svote novca, kako bi oštećenog doveo u zabludu da je mogućnost dobitka velika. 

Oštećeni bi, na početku dobijali, a kasnije, kako je igra odmicala gubili i to sve veće količine novca, a koje su im pozajmljivali osumnjičeni izvršioci koji su simulirali da su igrači, a sve po već pripremljenom dogovoru.

Kada bi oštećeni u nekom trenutku odlučio da prekine igru, pošto je izgubio i svoj i pozajmljeni novac, uhapšeni bi, kako se sumlja, istog odvodili do stana ili banke da uzme i preda im novac.

Uhapšeni su osumnjičeni da su na ovaj način prevarili, kako je do sada utvrđeno, 11 osoba.

Čitaj još:   DANA WHITE POTVRDIO: HABIB i Ferguson, konačno u oktagonu,borba neporaženih (foto)

Zbog neovlašćenog organizovanja igara na sreću, devet osumnjičenih je osuđeno danas na kazne zatvora i uslovne osude na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog djela sa Trećim osnovnim javnim tuzilastvom u Beogradu.

Trojici okrivljenih su izrečene zatvorske kazne od po 16 mjeseci, a ostalima uslovne osude od po 14 mjeseci zatvora sa rokom provjeravanja od četiri godine.

U saopštenju tužilaštva se dodaje da je trojici okrivljenih izrečena i mijera bezbjednosti oduzimanje predmeta. Presude na osnovu sporazuma su već postale pravosnazne…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši