IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Uhapšeni prevaranti: Organizovali igru “gros”…

Sumnja se da su prevarama pribavili materijalnu korist od 18.800 eura, 1.000 švajcarskih franaka i…

BEOGRAD: Svijet, Crna Hronika, Recepti, Zanimljivosti, Vijesti… Nedelja, 26.VIII. 2018, 07: 13…Uhapšeni prevaranti: Organizovali igru “gros”…

Policija u Beogradu uhapsila devet osoba zbog sumnje da su organizovali igru “gros”…

Uhapšeni su Z. Š. (59), D. M. (30), S. N. (69) i M. R. (72), svi iz Beograda, N. V. (35), Lj. Ž. (60), R. R. (66) i T. M. (34), svi iz Požarevca, i D. Ž. (45) iz Šapca, saopštio je MUP.

Sumnjiče se da su od februara ove godine do trenutka hapšenja učestvovali u grupi koja je organizovala igre na sreću, takozvani “gros”, i da su u prevari pribavili materijalnu korist u iznosu od 18.800 eura, 1.000 švajcarskih franaka i 349.000 dinara.

Oni su u Bloku 44 u Novom Beogradu, u blizini pijace i Doma zdravlja “Novi Beograd”, predstavljajući se kao promoteri, presretali mahom starije građane, postavljali im uobičajena pitanja i nakon što bi dali tačne odgovore, saopštavali im da su potencijalni dobitnici vrijednih robnih i novčanih nagrada i davali im vaučer za učešće u prvom kolu nagradne igre.

Potom su ih odvodili u lokal u Nehruovoj ulici gdje su, kako se sumnja, organizovali igru “gros”, odnosno ručno bacanje drvenih kegli, u kojoj su učestvovali osumnjičeni simulirajući da se međusobno ne poznaju i u kojoj bi u prvih nekoliko kola jedan od osumnjičenih dobijao velike svote novca, kako bi oštećenog doveo u zabludu da je mogućnost dobitka velika. 

Oštećeni bi, na početku dobijali, a kasnije, kako je igra odmicala gubili i to sve veće količine novca, a koje su im pozajmljivali osumnjičeni izvršioci koji su simulirali da su igrači, a sve po već pripremljenom dogovoru.

Čitaj još:   MILAN- ''PIPUN'' KNEŽEVIĆ OPJEVAO IVANOVIĆA: ''Prije nego išta rekne, Dim od g…a prvo klekne''

Kada bi oštećeni u nekom trenutku odlučio da prekine igru, pošto je izgubio i svoj i pozajmljeni novac, uhapšeni bi, kako se sumlja, istog odvodili do stana ili banke da uzme i preda im novac.

Uhapšeni su osumnjičeni da su na ovaj način prevarili, kako je do sada utvrđeno, 11 osoba.

Zbog neovlašćenog organizovanja igara na sreću, devet osumnjičenih je osuđeno danas na kazne zatvora i uslovne osude na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog djela sa Trećim osnovnim javnim tuzilastvom u Beogradu.

Trojici okrivljenih su izrečene zatvorske kazne od po 16 mjeseci, a ostalima uslovne osude od po 14 mjeseci zatvora sa rokom provjeravanja od četiri godine.

U saopštenju tužilaštva se dodaje da je trojici okrivljenih izrečena i mijera bezbjednosti oduzimanje predmeta. Presude na osnovu sporazuma su već postale pravosnazne…

Čitaj još:   SONJA BISERKO UPOZORAVA: "Srpski svet" je ponovo aktueliziran, Beograd sve vrijeme priželjkuje da nastane neki novi tip entiteta poput RS- a... (foto, video)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši