IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JEZIVI PRIZORI ESKADRONA EKSTREMISTA U NJEMAČKOJ: Huligani i radikali otjerali policiju s ulica i mlatili ih sve dok…

Ubistvo 35- godišnjeg muškarca u njemačkom gradu Chemnitzu bio je okidač za nezapamćene nerede i krvoproliće u režiji ultradesničarskih organizacija i njemačkih huligana…

BERLIN: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti… Ponedeljak, 27.08.2018… 18. 41… JEZIVI PRIZORI ESKADRONA EKSTREMISTA U NJEMAČKOJ: Huligani i radikali otjerali policiju s ulica i mlatili ih sve dok…

Društvenim mrežama proširila se informacija da je ubojstvo Nijemca bilo povezano sa seksualnim uznemiravanjem žena i to je bio okidač za početak kaosa.

Prva se organizirala navijačka skupina Kaotic Chemnitz koja je preko društvenih mreža pozvala svoje članove da izađu na ulice. O kakvoj se skupini radi, dovoljno govori podatak da im je čak i njihov nogometni klub zabranio ulaz na stadion.

U svakom slučaju, prvo su huligani izašli na cestu, a za njima su krenule i druge radikalne skupine. U jednom trenutku, procjenjuje se, broj radikala na ulicama popeo se na 800.

„Pokažimo svima tko je glavni u ovom gradu“, bio je slogan Kaotic Chemnitza uoči izlaska na ulice, prenosi BBC.

Na kraju se čak može zaključiti da su bili u pravu, jer grad je u jednom trenutku uistinu bio njihov. Policija je bila apsolutno nemoćna pred razuzdanom hordom huligana tako da su morali zvati pojačanje iz Dresdena i Leipziga kako bi osigurali mir u Chemnitzu.

Čitaj još:   ĐOLE PREDOSJEĆAO: Romantičnom porukom pred SMRT zbunio sve... (foto i video)

U glavnom gradskom parku demonstranti su gađali policajce bocama i kamenjima, uzvikivali su rasističke slogane, a po nekim informacijama masovno su tukli ljude koji „ne izgledaju kao Nijemci“. Tako je procurila jedna snimka na kojoj bijesna rulja bez milosti mlati jednog čovjeka, ali još nije stigla potvrda policije o čemu se točno radi i je li se to dogodilo u nedjelju u Chemnitzu.

„Bande koje ganjaju i tuku ljude samo zato što izgledaju drugačije… Ne, to nećemo prihvatiti“, rekao je glasnogovornik kancelarke Angele Merkel, Steffen Seibert.

izvor ( jutarnji list ) / http://iBalkan.net

NJEMAČKA: Ekstremno niske temperature, smrzlo se više od 20 nesretnika i… (foto i video)

Posebno hladnu zimu pogoršale su ograničenja zaključavanja zbog koja su Read more

NJEMAČKA: Autom naletio na prolaznike ima smrtno stradalih i ozlijeđenih… (foto i video)

Glavna detektivka iz policijske uprave okruga Firzen kazala je za Bild da Read more

Komentariši