IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Mladi genijalac izgubio bitku sa opakom bolešću, ZBOGOM, MAJSTORE…

Matija je prije mjesec dana putem Fejsbuka prijatelje obavjestio kako mu se rak proširio. Bila je to jedna od poslednjih njegovih objava…

ZAGREB: Hrvatska, Zanimljivosti, Vijesti… Ponedeljak, 27.08.2018… 20. 41… Mladi genijalac izgubio bitku sa opakom bolešću, ZBOGOM, MAJSTORE…

Matija Raos, predsjednik i osnivač Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca, koji se poslednjih godinu dana borio sa karcinomom debelog crijeva, izgubio je bitku sa opakom bolešću.

Vijest o njegovoj smrti jutros je objavljena na Fejsbuk stranici Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca.

– Matija Raos je juče zauvjek zaspao. U 14.50 sati, 26. avgusta, naš je Matija napustio ovaj svijet. Njegova hrabrost, upornost, strast za životom, porodična i prijateljska ljubav, kao i neograničena podrška nisu pomogli da pobjedi bolest. Njegova empatija i volja da uvijek bude ruka pomoći zauvijek će živjeti kroz svaku osobu koju je dotaknuo i kroz životno dijelo koje nama ostavlja, Matijina energija zauvijek će biti s nama – napisali su.

Matija je od opasnog karcinoma obolio u junu prošle godine. Njegovi prijatelji, porodica i poznanici krajem godine pokrenuli su crowfunding kampanju s obzirom da je riječ o skupom i dugotrajnom liječenju.

Matija je bio poznat kao nezavisni profesionalac- freelancer. Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca (HDNP), čiji osnivači su Matija i nekolicina njegovih saradnika i saradnica, ima zadatak, između ostalog, da podstakne razgovor o statusu freelancera u Hrvatskoj, problemima s kojima se susreću, stvaranju adekvatnijeg pravnog okvira u smislu stvaranja boljeg i sigurnijeg okruženja za rad freelancera.

Čitaj još:   VIJEST KOJA JE RASTUŽILA REGION: Prestalo da kuca srce legendarnog Dušana Ivkovića! (foto i video)

Od Matije se oprašataju prijatelji, kolege i sradnici.

– Neizreciv gubitak. Dirnuo je toliko ljudi. Hvala ti Matija za sve što si me naučio. Hvala ti na svemu što si mi dao. Hvala što si bio dio mog života. Hvala za sve. Ostaješ u nama, obećavam – jedna je od objava na Facebooku ispod vijesti o njegovoj smrti…

http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za 3. decembar 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

DODATNO ZAPOŠLJAVANJE Vlade DRITANA Abazovića omogućila partijsko upošljavanje više od tri i po hiljade glasača… (foto)

Vlada u tehničkom mandatu na 28 sjednica usvojila preko 650 Read more

Čitaj još:   Snažan zemljotres probudio Crnu Goru, drhtala Hrvatska i BiH: "Zgrabila sam djete i počeli smo da trčimo" (foto)

Komentariši