IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIJELA KUGA, ZEMLJA HRVATSKA UMIRE: Zatvara se šest škola u 117 nema nijednog prvačića…

Alarmantan je i podatak da ove školske godine u 117 škola nije upisan nijedan novi učenik…

ZAGREB: Hrvatska, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…utorak, 28.08.2018… 07. 39… BIJELA KUGA, ZEMLJA HRVATSKA UMIRE: Zatvara se šest škola u 117 nema nijednog prvačića…

Posljedice masovnog iseljavanja i sve manjeg broja rođenih vidljive su u Hrvatskoj i pred ovu školsku godinu, jer se šest osnovnih škola zatvara pošto nema đaka, a u 117 škola nije upisan nijedan učenik u prvi razred, piše danas portal Index.hr.

Prema privremenim podacima dostavljenim iz kancelarija državne uprave u županijama, nijedan učenik nije upisan u 113 područnih škola, te četiri matične škole, a samo u Varaždinskoj županiji i Gradu Zagrebu nema škole u koju u prvi razred nije upisan nijedan učenik, naveo je portal.

U 19 županija u kojima nije upisan nijedan učenik u prvi razred, u prethodnoj školskoj godini nastava je održavana u 1.136 područnih škola.

Čitaj još:   PSIHOLOŠKI PROFIL– DRITAN ABAZOVIĆ: Manipulativan, ne posjeduje moralne principe, sklon depresiji, konstruisanju iracionalnog svijeta… (foto, video)

“Ako računamo postotak škola u kojima nema ucenika prvog razreda, onda je to 9,95 posto”, naveli su iz ministarstva, uz napomenu da neke škole, u koje nije upisan nijedan učenik prvog razreda, neće biti zatvorene, jer u njima ima ucenika 2, 3. i 4. razreda, pa će nastaviti s radom…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši