IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE DODIK BEZ SRAMA: Prijeti novinarima, vrijeđa ih, stavlja im mete na čelo, a sad bi da pruža lažnu zaštitu

Napad na novinara je izazvao niz osuda iz regiona, ali je Dodikova došla među prvima. Jednako kao što su i prijetnje novinarima dolazile najbrže iz usta predsjednika Republike Srpske, pa priča o Kovačeviću i Dodikovoj zabrinutosti dobija dašak laktaške ironije…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti…Utorak, 28.08.2018… 06. 59…MILE DODIK BEZ SRAMA : Prijeti novinarima, vrijeđa ih, stavlja im mete na čelo, a sad bi da pruža lažnu zaštitu…

Predsjednik Republike Srpske poznat je po prijetnjama i vrijeđanju novinara. U kontekstu posljednjeg napada na novinare, zanimljiva je njegova podrška radniku medija koji je često bio meta uz korištenje vulgarnog vokabulara. Milorad Dodik “najoštrije je osudio” napad na novinara BN TV Vladimira Kovačevića i od nadležnih policijskih struktura zahtijeva da se ovaj slučaj do kraja i hitno rasvijetli.

Snimi me, p*** ti materina, pa me pusti u Dnevnik. Je*em ti majku, je l’ ti jasno! Do sad’ sam te poštovao, mislio sam da treba bit’ korektan. Je*em ti mater, imam dvije godine, je*aću ti majku!’’, rekao je Dodik Trišiću u novembru 2012. godine.

Milorad Dodik je nakon toga je prema novinarima BN TV imao odnos, blago rečeno, lične prirode. Nije propuštao prilike da napadne ili izvređa novinare ove medijske kuće.

‘’ Bježi odavde, nosi taj mikrofon’’ – rekao je Milorad Dodik novinarki BN TV Ljiljani Faladžić – Jekić u maju 2014. godine.

Da tako misli, pokazuje i danas. Na naše pitanje od prije nekoliko dana da li je policija kako treba odradila posao u slucaju smrti Davida Dragičevića, predsjednik RS je imao spreman odgovor. U svom stilu.

Čitaj još:   VIKEND PRED NAMA: Kiša, vjetar i pljuskovi, a temperatura sve niža... (foto)

‘’BN TV je medijsko smeće, jedna fabrika laži’’ – poručio je Dodik.

Ne samo novinari BN TV kojima duže vrijeme bio zabranjen ulazak u Palatu RS, već i svi oni novinari koji su slobodni i spremni da pitaju i ono što Milorad Dodik ne želi da čuje – etiketirani su kao lažovi i osobe sa malim mozgom.

‘’ Ja ne mogu da vjerujem da neki od vas imaju ptičiji mozak’’ – poruka je predsjednika RS novinarima.

Milorad Dodik bio je nezadovoljan i pisanjem novinarke Ljiljane Kovačević. Posebno njenim tekstovima o malverzacijama prilikom izgradnje zgrade RS. Odlučio je da se zbog toga s njom razračuna – na vrlo neprimjeren način.

‘’Brišite odavde, nemate ovdje šta da tražite, brišite’’ – rekao je predsjednik RS, novinarki ‘’Bete’’ Ljiljani Kovačević u junu 2012.godine.

Da Dodikov prezir ka medijima (koje ne može kontrolisati) ne ostaje samo na riječima osjetio je portal Klix.ba.ba kada je policija Republike Srpske pretresla redakciju u centru Sarajeva, a zbog objave snimka na kojem Dodikova premijerka Željka Cvijanović govori o potkupljivanju “dva papka” u Narodnoj skupštini NSRS.

Čitaj još:   BANJA LUKA: RS slavi 9. januar, genocid, zločine, etničko čišćenje, silovanja, logore... (foto)

 

http://iBalkan.net

MILE: Dođi jedini, najbliži, najdraži VUČKO u posjetu, stav Komšića i Džaferovića…

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti, Vijesti, ponedeljak, 28.01.2019…17:59…  MILE: Dođi jedini, Read more

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović:”Nova vlast ugrozila karakter CG”… (foto)

Milo Đukanović ocijenio da politika nove vlasti udarila temeljne vrijednosti Read more

Komentariši