IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAGEDIJA U ULCINJU: Senaid Išerić, izvukao iz mora oca i sina, pa nestao u talasima OTRANTA!

Senaid Išerić iz Ilijaša, bivši pripadnik OSBiH, tragično je stradao u nedelju na Velikoj plaži u Ulcinju spašavajući dvojicu muškaraca koji su se utapali. Njih je uspio da spasi, a svoju nesebičnost i hrabrost platio je vlastitim životom. Iz još neutvrđenih razloga Išerić se, tokom ovog hrabrog čina, utopio…

ULCINJ: Crna Gora, Crna Hronika, Putovanja, Vijesti…utorak, 28.08.2018… 21. 09… TRAGEDIJA U ULCINJU: Senaid Išerić, izvukao iz mora oca i sina, pa nestao u talasima OTRANTA!

Sa Senaidom su na plaži, prije nego što je skočio u vodu, bili njegova supruga Esmina i prijatelji Redžo Mahmutović i Ado Aslani.

Ukućani i okupljeni prijatelji juče su ekipi novinara ispričali kako je do tragedije došlo, nakon što je Senaid među visokim talasima ugledao dvojicu muškaraca kako se utapaju i pošao da im pomogne.

Uspio je jednog od njih da dovuče u plićak i preda ga prijateljima, a onda se vratio po drugog. I njega je izvukao na sigurno, ali on se sam, nažalost, nije mogao spasiti. Niko ne zna šta se u tim trenucima tačno događalo, ali Senaidov sin Mirza mišljenja je da ga je utopljenik vjerovatno nehotično udario nogom i ostavio ga bez daha, što je bilo kobno.

Čitaj još:   DANIS TANOVIĆ OBJAVIO SLIKU SINA ORHANA: Večera mislim na roditelje iz UKRAJINE, na djecu pod granatama PUTINOVIH MRAČNIH SILA... (foto)

– Prema svemu sudeći, u pitanju su bili otac i sin, ali ne znamo ko su i odakle su. Izgubio sam oca, ali sam ponosan na njegovo dijelo. Pokazao je ljudskost i hrabrost, što i jeste njegova glavna osobina – govori Mirza u porodičnoj kući Išerića u Salkanovom Hanu kod Ilijaša.

Senaid je bio sekretar Udruženja antifašista i boraca NOR- a Ilijaš i bio je omiljen ne samo među članovima Udruženja nego i svim Ilijašanima.

– Retkost je naći čovjeka takve dobrote i naravi kao što je bio Senaid. To pokazuje i način na koji je izgubio život. Kao sekretar našeg Udruženja bio je izuzetno aktivan i većinu aktivnosti pripremao je i obavljao sam. Izgubio sam pouzdanog saradnika i velikog prijatelja- govori vidno ožalošćeni predsjednik Udruženja Selver Herić.

Kako i zašto se Išerić utopio prilikom spašavanja nepoznatih muškaraca još nije utvrđeno i najverovatnije će se znati nakon okončanja istrage koju provodi crnogorska policija…

http://iBalkan.net

SARAJEVO: Predsjedništvo BiH donijelo odluku o slanju pripadnika Oružanih snaga BiH u Tursku… (foto)

Predsjedništvo BiH zadužuje Ministarstvo odbrane BiH da sagleda mogućnost doniranja Read more

Dnevni horoskop za 9. februar 2023. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

Komentariši