IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAGEDIJA U ULCINJU: Senaid Išerić, izvukao iz mora oca i sina, pa nestao u talasima OTRANTA!

Senaid Išerić iz Ilijaša, bivši pripadnik OSBiH, tragično je stradao u nedelju na Velikoj plaži u Ulcinju spašavajući dvojicu muškaraca koji su se utapali. Njih je uspio da spasi, a svoju nesebičnost i hrabrost platio je vlastitim životom. Iz još neutvrđenih razloga Išerić se, tokom ovog hrabrog čina, utopio…

ULCINJ: Crna Gora, Crna Hronika, Putovanja, Vijesti…utorak, 28.08.2018… 21. 09… TRAGEDIJA U ULCINJU: Senaid Išerić, izvukao iz mora oca i sina, pa nestao u talasima OTRANTA!

Sa Senaidom su na plaži, prije nego što je skočio u vodu, bili njegova supruga Esmina i prijatelji Redžo Mahmutović i Ado Aslani.

Ukućani i okupljeni prijatelji juče su ekipi novinara ispričali kako je do tragedije došlo, nakon što je Senaid među visokim talasima ugledao dvojicu muškaraca kako se utapaju i pošao da im pomogne.

Uspio je jednog od njih da dovuče u plićak i preda ga prijateljima, a onda se vratio po drugog. I njega je izvukao na sigurno, ali on se sam, nažalost, nije mogao spasiti. Niko ne zna šta se u tim trenucima tačno događalo, ali Senaidov sin Mirza mišljenja je da ga je utopljenik vjerovatno nehotično udario nogom i ostavio ga bez daha, što je bilo kobno.

Čitaj još:   UŽAS I ŠOK: Otac objavio šokantne detalje"POKUŠAJ OTMICE" reprezentativke BiH u taekwondou! (foto)

– Prema svemu sudeći, u pitanju su bili otac i sin, ali ne znamo ko su i odakle su. Izgubio sam oca, ali sam ponosan na njegovo dijelo. Pokazao je ljudskost i hrabrost, što i jeste njegova glavna osobina – govori Mirza u porodičnoj kući Išerića u Salkanovom Hanu kod Ilijaša.

Senaid je bio sekretar Udruženja antifašista i boraca NOR- a Ilijaš i bio je omiljen ne samo među članovima Udruženja nego i svim Ilijašanima.

– Retkost je naći čovjeka takve dobrote i naravi kao što je bio Senaid. To pokazuje i način na koji je izgubio život. Kao sekretar našeg Udruženja bio je izuzetno aktivan i većinu aktivnosti pripremao je i obavljao sam. Izgubio sam pouzdanog saradnika i velikog prijatelja- govori vidno ožalošćeni predsjednik Udruženja Selver Herić.

Kako i zašto se Išerić utopio prilikom spašavanja nepoznatih muškaraca još nije utvrđeno i najverovatnije će se znati nakon okončanja istrage koju provodi crnogorska policija…

Čitaj još:   DRUGA STRANA Dr NESTOROVIĆA: ''Porodici se nije SVIDJELO šta je sve radio tokom korone...'' (foto i video)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši