IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U GRČKOM LJETOVALIŠTU: Nema struje, vode, ne rade bankomati, nema za šta kupiti u dućanima…

Bankomati na Hidri ne rade, a većina zaliha u dućanima, restoranima i slastičarnicama uništena je na vrućini, prenosi grčka televizijska kuća Skai…

ATINA: Evropa,Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…Utorak, 28.08.2018… 06. 51… U GRČKOM LJETOVALIŠTU: Nema struje, vode, ne rade bankomati, nema za šta kupiti u dućanima…

Ogroman broj Turisti na popularnom grčkom otoku Hidri su u nedjelju ostali bez struje i vode u jeku sezone, a vlasti do ponedjeljka još nisu popravile problem.

Nestašica struje koja je pogodila Hidru, popularno odredište nedaleko Atene, započela je u ranim nedjeljnim satima, a kasnije je utjecala i na vodoopskrbni sustav s obzirom da su mnoge crpke na električni pogon, rekao je gradonačelnik George Kukudakis.

– Nismo još u mogućnosti mjeriti posljedice, ali budući da je otok pun turista ovo baca lošu sliku – rekao je za Reuters.

Otok se opskrbljuje električnom energijom s grčkog kopna putem dvaju podvodnih kablova. Jedan od njih oštećen je, izjavio je službenik javnog grčkog elektrodistributera PPC- a. Još nije jasno zašto je nestalo struje ako je drugi kabel ispravan.

Čitaj još:   RADA Trajković: Nije mogla akcija sa toliko oružja, sa takvom logistikom da se izvede bez podrške bezbjednosnih organa države Srbije... (foto, video)

Nikos Sofianos koji posjeduje hotel na otoku, izjavio je da su ekonomske posljedice ogromne i da je nekoliko posjetitelja otišlo kući u ponedjeljak ujutro.

– Naš hotel je popunjen, ali naši gosti nisu u mogućnosti koristiti toalete i tuširati se – rekao je Sofianos.

Turizam je jedan od glavnih izvora zarade koji izvlači grčko gospodarstvo iz dugogodišnje krize. Zemlja s oko 11 miliona stanovnika privukla je preko 27 miliona turista u 2017. godini, a ove godine se očekuje rekordnih 32 miliona.

http://iBalkan.nat

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši