IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U GRČKOM LJETOVALIŠTU: Nema struje, vode, ne rade bankomati, nema za šta kupiti u dućanima…

Bankomati na Hidri ne rade, a većina zaliha u dućanima, restoranima i slastičarnicama uništena je na vrućini, prenosi grčka televizijska kuća Skai…

ATINA: Evropa,Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…Utorak, 28.08.2018… 06. 51… U GRČKOM LJETOVALIŠTU: Nema struje, vode, ne rade bankomati, nema za šta kupiti u dućanima…

Ogroman broj Turisti na popularnom grčkom otoku Hidri su u nedjelju ostali bez struje i vode u jeku sezone, a vlasti do ponedjeljka još nisu popravile problem.

Nestašica struje koja je pogodila Hidru, popularno odredište nedaleko Atene, započela je u ranim nedjeljnim satima, a kasnije je utjecala i na vodoopskrbni sustav s obzirom da su mnoge crpke na električni pogon, rekao je gradonačelnik George Kukudakis.

– Nismo još u mogućnosti mjeriti posljedice, ali budući da je otok pun turista ovo baca lošu sliku – rekao je za Reuters.

Otok se opskrbljuje električnom energijom s grčkog kopna putem dvaju podvodnih kablova. Jedan od njih oštećen je, izjavio je službenik javnog grčkog elektrodistributera PPC- a. Još nije jasno zašto je nestalo struje ako je drugi kabel ispravan.

Čitaj još:   VELIKE ZLOUPOTREBE U POŠTAMA CG: Kako je zaposleno oko 300 osoba, može li ova državna kompanija postati gubitaš? (foto, video)

Nikos Sofianos koji posjeduje hotel na otoku, izjavio je da su ekonomske posljedice ogromne i da je nekoliko posjetitelja otišlo kući u ponedjeljak ujutro.

– Naš hotel je popunjen, ali naši gosti nisu u mogućnosti koristiti toalete i tuširati se – rekao je Sofianos.

Turizam je jedan od glavnih izvora zarade koji izvlači grčko gospodarstvo iz dugogodišnje krize. Zemlja s oko 11 miliona stanovnika privukla je preko 27 miliona turista u 2017. godini, a ove godine se očekuje rekordnih 32 miliona.

http://iBalkan.nat

Dnevni horoskop za 27. novembar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

“NAJSRETNIJI SRBI NA KOSOVU SU ZLOČINCI…”: Šta je sve o Srbiji pred kamerama rekao premijer Kosova Albin Kurti… (foto, video)

Srpskoj vlasti je potrebno, kako je kazao, „dvostruko distanciranje“ od Read more

Čitaj još:   Milo Đukanović: Srbija i Rusija koriste SPC da potkopavaju crnogorsku nezavisnost... (foto)

Komentariši