U GRČKOM LJETOVALIŠTU: Nema struje, vode, ne rade bankomati, nema za šta kupiti u dućanima…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bankomati na Hidri ne rade, a većina zaliha u dućanima, restoranima i slastičarnicama uništena je na vrućini, prenosi grčka televizijska kuća Skai…

ATINA: Evropa,Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…Utorak, 28.08.2018… 06. 51… U GRČKOM LJETOVALIŠTU: Nema struje, vode, ne rade bankomati, nema za šta kupiti u dućanima…

Ogroman broj Turisti na popularnom grčkom otoku Hidri su u nedjelju ostali bez struje i vode u jeku sezone, a vlasti do ponedjeljka još nisu popravile problem.

Nestašica struje koja je pogodila Hidru, popularno odredište nedaleko Atene, započela je u ranim nedjeljnim satima, a kasnije je utjecala i na vodoopskrbni sustav s obzirom da su mnoge crpke na električni pogon, rekao je gradonačelnik George Kukudakis.

– Nismo još u mogućnosti mjeriti posljedice, ali budući da je otok pun turista ovo baca lošu sliku – rekao je za Reuters.

Čitaj još:   NOĆ ZA RUKOMETNU ISTORIJU I NEZABORAV

Otok se opskrbljuje električnom energijom s grčkog kopna putem dvaju podvodnih kablova. Jedan od njih oštećen je, izjavio je službenik javnog grčkog elektrodistributera PPC- a. Još nije jasno zašto je nestalo struje ako je drugi kabel ispravan.

Nikos Sofianos koji posjeduje hotel na otoku, izjavio je da su ekonomske posljedice ogromne i da je nekoliko posjetitelja otišlo kući u ponedjeljak ujutro.

– Naš hotel je popunjen, ali naši gosti nisu u mogućnosti koristiti toalete i tuširati se – rekao je Sofianos.

Turizam je jedan od glavnih izvora zarade koji izvlači grčko gospodarstvo iz dugogodišnje krize. Zemlja s oko 11 miliona stanovnika privukla je preko 27 miliona turista u 2017. godini, a ove godine se očekuje rekordnih 32 miliona.

Čitaj još:   PARIZ: PALILI banku,BACALI dimne bombe, kamenice... (video)

http://iBalkan.nat

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši