IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U GRČKOM LJETOVALIŠTU: Nema struje, vode, ne rade bankomati, nema za šta kupiti u dućanima…

Bankomati na Hidri ne rade, a većina zaliha u dućanima, restoranima i slastičarnicama uništena je na vrućini, prenosi grčka televizijska kuća Skai…

ATINA: Evropa,Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…Utorak, 28.08.2018… 06. 51… U GRČKOM LJETOVALIŠTU: Nema struje, vode, ne rade bankomati, nema za šta kupiti u dućanima…

Ogroman broj Turisti na popularnom grčkom otoku Hidri su u nedjelju ostali bez struje i vode u jeku sezone, a vlasti do ponedjeljka još nisu popravile problem.

Nestašica struje koja je pogodila Hidru, popularno odredište nedaleko Atene, započela je u ranim nedjeljnim satima, a kasnije je utjecala i na vodoopskrbni sustav s obzirom da su mnoge crpke na električni pogon, rekao je gradonačelnik George Kukudakis.

– Nismo još u mogućnosti mjeriti posljedice, ali budući da je otok pun turista ovo baca lošu sliku – rekao je za Reuters.

Otok se opskrbljuje električnom energijom s grčkog kopna putem dvaju podvodnih kablova. Jedan od njih oštećen je, izjavio je službenik javnog grčkog elektrodistributera PPC- a. Još nije jasno zašto je nestalo struje ako je drugi kabel ispravan.

Čitaj još:   DA LI SU NORMALNI: Država im se raspada, prijeti im građanski rat, a oni tvrde da neće priznati Kosovo

Nikos Sofianos koji posjeduje hotel na otoku, izjavio je da su ekonomske posljedice ogromne i da je nekoliko posjetitelja otišlo kući u ponedjeljak ujutro.

– Naš hotel je popunjen, ali naši gosti nisu u mogućnosti koristiti toalete i tuširati se – rekao je Sofianos.

Turizam je jedan od glavnih izvora zarade koji izvlači grčko gospodarstvo iz dugogodišnje krize. Zemlja s oko 11 miliona stanovnika privukla je preko 27 miliona turista u 2017. godini, a ove godine se očekuje rekordnih 32 miliona.

http://iBalkan.nat

OTKRIO DETALJE INCIDENTA- „REKLA JE DA SMO ČETNICI…“: Srbijanski košarkaš sudjelovao u skandalu kod… (foto)

Završio je s prekršajnom prijavom, no njegov je brat dobio Read more

Čitaj još:   VIC DANA: Mujo čisti snijeg pred kućom, umoran i gladan pita Fatu, bona šta ima za ručak, a onda– pravi hladan tuš… (foto)
DANAS ponesite kišobrane, biće pretežno oblačno vrijeme uz temperature do 33 stepena C… (foto)

Pretežno oblačno, povremeno sa kišom. najniža jutarnja temperatura oko 16° Read more

Komentariši