IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

INCIDENT: DOŠAO na sjednicu s ČETNIČKOM KOKARDOM, odmah prekinuto zasjedanje…

Sjednica Skupštine grada Novog Sada u srijedu navečer je prekinuta kada se za govornicom pojavio vijećnik Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS), s četničkom kokardom na šajkači, i rekao da su komunizam i fašizam isto, javio je novosadski portal 021.rs…

NOVI SAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti… četvrtaka, 30.08.2018… 10. 02…INCIDENT: DOŠAO na sjednicu s ČETNIČKOM KOKARDOM, odmah prekinuto zasjedanje…

Do incidenta je došlo tijekom rasprave o podizanju spomenika “nevinim žrtvama 1944./ 45.” u Novome Sadu, po prijedlogu Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), koja je u koaliciji s vladajućom Srpskom naprednom strankom.

Spomenik bi, prema ideji SVM-a, bio podignut nevino stradalima nakon što su jedinice Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije 23. listopada 1944. oslobodile Novi Sad od fašista.

Stajao bi u naselju Liman IV, a na postamentu bi na srpskom, mađarskom i njemačkom jeziku pisalo “U spomen svim nevinim žrtvama 1944/1945”.

Čitaj još:   HIT DRUŠTVENIH MREŽA: Poslušajte kako Erdogan, uči Kur’an u povodu godišnjice osvajanja Stambola... (video)

Poslije prekida sjednica je nastavljena i prijedlog odluke o podizanju spomenika je usvojen glasovima SNS-a, SVM-a i POKS-a.

Oporba, u kojoj su prodemokratske kao i ultradesničarske stranke, osudila je inicijativu ističući da istraživanja pokazuju da je oslobodilačka vojska izvršila smrtne kazne nad ljudima koji su prethodno osuđeni kao pripadnici okupatorskih snaga ili njihovi domaći pomagači…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši