IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TREBA ZNATI Koliko čokolade je dobro za zdravlje???

Prirodna jedinjenja u čokoladi, flavonoidi, poboljšavaju zdravlje krvnih sudova, a najzdravija je tamna čokolada, koja ima najveći nivo flavonoida i najmanji nivo šećera…

ISTANBUL:Regija,Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti… četvrtaka, 30.08.2018… 21. 59… TREBA ZNATI Koliko čokolade je dobro za zdravlje???

Konzumiranje tri REDA ILI štangle čokolade mijesečno smanjuje rizik od srčanih oboljenja za 13 odsto, ali svakodnevno uzimanje ove poslastice, koja sadrži mnogo šećera i masti, povećava taj rizik za 17 odsto.

Povremeno konzumiranje ovog slatkiša, odnosno tri štangle mijesečno, dobro je za zdravlje.

Naučnici vjeruju da prirodna jedinjenja u čokoladi pomažu i kod smanjenja upalnih procesa. Međutim, najvažnija je umjerenost, tačnije čokolada je zdrava samo ako se jede povremeno, kažu istraživači.

Čitaj još:   REŽIM BEZ MILOSTI: Snimak gaženja demonsranta kod Palate Srbija uznemirio susjedstvo, ali i čitavu regiju... (foto, video)

– Čokolada je važan izvor flavonoida koji su povezani sa smanjenjem upalnih procesa i povećanjem dobrog nivoa holesterola- rekao je glavni istraživač Čajakrit Kritanavong sa Medicinskog fakulteta u Njujorku.

– Međutim, pošto čokolada ima visok nivo zasićenih masti, ključ je u umjerenom konzumiranju – naglasio je on.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši