IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO Vlasnici puški i pištolja spremite novčanike, počela naplata poreza na oružje…

Ova obaveza, prema Zakonu o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, važi za svaku osobu na koju glasi oružni list, odnosno kolekcionarska dozvola, kao i dozvola za nošenje oružja…

BEOGRAD:Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti… petak, 31.08.2018… 06. 52…BRAVO Vlasnici puški i pištolja spremite novčanike, počela naplata poreza na oružje…

Poreski organ određuje visinu poreza na osnovu podataka koje mu dostavlja republički organ uprave zadužen za unutrašnje poslove koji je izdao oružni list za držanje, odnosno kolekcionarsku dozvolu, kao i dozvolu za nošenje oružja.

Ova obaveza se plaća u godišnjem iznosu za svaki komad oružja, pa tako porez na automatsku pušku iznosi 13.280 dinara, a za poluautomatsku 5.330 dinara. Za oružje za ličnu bezbjednost za koje je izdat oružni list za držanje oružja, odnosno kolekcionarska dozvola, porez je 3.600 dinara, a ukoliko je uz to izdata i dozvola za nošenje – 17.940 dinara.

Čitaj još:   ’OSVRTAJ’’ NESTAO SA MAPE: Vladimir MARTINOVIĆ- Il’ je u Dubai, il’ šega balvane? Ako nije, onda je u problemu... (foto)

Rok za plaćanje poreza je 15 dana od dana dostavljanja rešenja i bolje bi bilo svima da to regulišu na vrijeme jer su kazne drakonske.

Ove kazne propisuje Zakon o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, i sadržane su u članu 28a gdje stoji:

– Novčanom kaznom u iznosu od 100.000 do 500.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice – obveznik poreza koji u propisanom roku ne uplati porez.

– Novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 50.000 dinara kazniće se za prekršaj i odgovorno lice u pravnom licu.

– Novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 50.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice – obveznik poreza koji u propisanom roku ne uplati porez.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši