MILE DODIK ARLAUČE: ” SARAJEVO je napravilo štetu srpskom narodu i RS i hoće…”

Predsjednik manjeg bh. entiteta MILE Dodik poručio danas da i dalje očekuje odgovor iz Sarajeva na koji način je kreirana odluka o zabrani ulaska ruskog pisca Zahara Prilepina u BiH i da Srpska neće odustati dok se ne utvrdi odgovornost…

SARAJEVO, BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…subota, 31.08.2018… 19. 59…MILE DODIK ARLAUČE: ” SARAJEVO je napravilo štetu srpskom narodu i RS i hoće…”

– Da je državni organ znao bi se red. Pošto tamo nema nikakvog reda, nema ni države – rekao je Dodik novinarima u Romanovcima kod Gradiške.

Dodik je istakao da je poznato da je zabrana Prilepinu produkt odluke zajedničkih organa na nivou BiH.

Čitaj još:   SARAJEVO: BORCI UŠLI U PARLAMENT, „Ne odlazimo dok...“

– Da je državni organ znao bi se red. Pošto tamo nema nikakvog reda, nema ni države – rekao je Dodik novinarima u Romanovcima kod Gradiške.

On je ponovio da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri naroda, te da ne može ništa da se uradi na štetu bilo kog naroda ili entiteta.

– Ovdje je jasno da je učinjeno sve na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, jer je zabranjen ulazak našem prijatelju koji je došao na kulturnu manifestaciju do koje mi veoma držimo. To su `Kočićevi dani` u Banjaluci, a neka bahatost, koja postoji u Sarajevu, onemogućila mu je ulazak – rekao je Dodik…

Čitaj još:   SARAJEVO TUGA I NEVJERICA: Sanjin Sefić, osuđen na 14,5 godina...

http://iBalkan.netKomentariši