BRAVO, CRNADAK GA POZVAO U BANJA LUKU, NISU MU DALI U SRBIJU: Ministar vanjskih poslova Kosova Baget Pacolli!!!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da ministar inostranih poslova Kosova Bedžet Pacoli,  dolazi u Banjaluku na neformalni sastanak šefova diplomatija zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi…

SARAJEVO: BiH,Ekonomija, Zanimljivosti, Vijesti…nedelja, 02.09.2018… 15. 59…BRAVO, CRNADAK GA POZVAO U BANJA LUKU, NISU MU DALI U SRBIJU: Ministar vanjskih poslova Kosova Baget Pacolli!!!

”U okviru Procesa za saradnju učesvtuje i predstavnik Kosova prema dogovoru Beograda i Prištine i uz saglasnost Beograda. Ovom skupu prisustvovaće i ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić”, rekao je Crnadak novinarima u Banjaluci.

On je ocijenio da je ovaj skup važan događaj i šansa za dalju afirmaciju Banjaluke i Republike Srpske.

Neformalni sastanak ministara spoljnih poslova zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi biće održan u srijedu, 5. septembra, u Banjaluci.

Čitaj još:   Ministar odbrane Crne Gore: Kosovo "iskreni prijatelj", Srbima poručio...

Kada je riječ o pitanju granice između Srbije i BiH, Crnadak je izrazio nadu da će rješenje biti pronađeno poslije izbora, kada splasnu tenziju.

Komentarišući navode poslanika SNSD-a u Paramentarnoj skupštini BiH Dušanke Majkić da će prilikom posjete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova BiH morati objasniti zašto piscu Zaharu Prilepinu nije dopušten ulazak u BiH, Crnadak je rekao da je to “obična, dnevnopolitička zloupotreba”.

Crnadak, koji je kao potpredsjednik PDP-a danas u Banjaluci prisustvovao dodjeli diploma polaznicima Političke akademije ove partije, rekao da su oni nova grupa ljudi i nova snaga PDP-a, ali i nova snaga za Republiku Srpsku.

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *