JASMIN REPEŠA, NOVI SELEKTOR ZMAJEVA:: “Čast mi je voditi reprezetaciju BiH…”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Jasmin Repeša novi je selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, i on će na klupi naslijediti Duška Vujoševića koji zbog zdravstvenih problema ne može voditi Bosnu i Hercegovinu u narednim mečevima protiv Finske i Češke Republike…

SARAJEVO:BiH, Sport,Košarka, Zanimljivosti, Vijesti…nedelja, 02.09.2018… 08. 42… JASMIN REPEŠA, NOVI SELEKTOR ZMAJEVA:: “Čast mi je voditi reprezetaciju BiH…”

MALO ČUDAN EPILOG, Vujoševićev pomoćnik Mensur Bajramović dobio je ponudu iz Hong Konga i zbog toga je odbio voditi reprezentaciju.

Repeša je trenersku karijeru izgradio u Hrvatskoj, gdje je vodio Cibonu, Split, Cedevitu.

Bio je i selektor reprezentacije Hrvatske. Vodio je i druge velike ekipe kao što su Fortitudo Bolonja, Virtus Roma, Beneton, Unikaja.

“U proteklih nekoliko sati obavio sam stotinu razgovora sa čelnicima Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Situacija je takva kakva jeste, Duško Vujošević ne može zbog zdravstvenih razloga voditi selekciju, kao ni Mensur Bajramović koji je dobio angažman u Hong Kongu, tako da je u ovom momentu jako važno pomoći reprezentaciji Bosne i Hercegovine”.

To je na početku razgovora za MEDDIJE kazao proslavljeni košarkaški stručnjak Jasmin Repeša, koji je prihvatio ponudu da sjede na užarenu klupu bh. selekcije.

Čitaj još:   BRAVO Amela Terzić u finalu Evropskog prvenstva u dvorani u GLAZGOVU...

Kako kaže, čast će mu biti selektor Zmajeva, ali ne želi davati nikakve bombastične izjave. I sam je svjesan svega što se dešava u bh. sportu.

“Kome se ne bi svijdela ova priča. Ja sam sticajem okolnosti trenutno bez posla, tako da se to poklopilo. Međutim, mnogi igrači neće moći doći u ponedjeljak na okupljanje i to mi je veliki problem. No, kako god, smatram da ova reprezentacija ima potencijala i kvaliteta da napravi dobre stvari. Ja sam, inače, kao čovjek jako zahtjevan prema sebi i drugima, pun sam energije i želim da i ostali oko mene budu takvi. Ko nije takav ja ga obično tjeram, a ako ga ne mogu otjerati, idem ja”, kazao je Repeša.

Kontaktirao je i Vujoševića za savjete.

Čitaj još:   RADUJTE SE SPAVAČI: Tvrde naučnici, spavanje popodne dobro je za zdravlje...

“Pa naravno, ovo je Vujoševićev projekt, ja i nisam pravio ovaj spisak, većinu igrača i ne poznajem. Čuo sam se sa Duletom i pričali smo mnogo vremena”, kazao je Repeša.

Na kraju razgovora Repeša je potvrdio da se Gordić vraća u reprezentaciju.

“Gordić će sigurno igrati, već smo se čuli. Nažalost, ni on neće moći doći u ponedjeljak”, zaključio je Repeša, koji bi sutra treba stići u glavni grad Bosne i Hercegovine.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši