JUTARNJI Pregled pisanja turske štampe 02.09.2018

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ni Arapi ni Rusi. Ovoga puta oni su u Turskoj” prenosi da je povećan broj turista koji u Tursku dolaze iz Latinske Amerike…

ISTANBUL: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…nedelja, 02.09.2018… 08. 02… JUTARNJI Pregled pisanja turske štampe 02.09.2018

Hurriyet u vijesti pod naslovom “Turski ponos pobjede” prenosi da je 30.avgusta na 96.godišnjicu u cijeloj Turskoj proslavljen “Dan pobjede”. U svim gradovima je euforično proslavljen ovaj praznik, djeca su sa zastavama u rukama uzbuđeno pratila upriličeni program.

Yeni Šafak u vijesti pod naslovom “Niko neće stati na put Turskoj” prenosi da je predsjednik Erdogan povodom proslave 96.godišnjice 30.avgista ,Dana pobjede između ostalih uputio i sljedeću poruku:”Neće moći zaustaviti snažnu i veliku Tursku. Kad pomisle da su nas po hiljaditi put oborili na koljena mi ćemo po hiljaditi put ustati i nastaviti dalje.”

Čitaj još:   TRI DANA DEBELIH MINUSA: Snijeg dalje stvara probleme u saobraćaju...

Sabah u vijesti pod naslovom “Vijest koja će razljutiti Trumpa” prenosi da je velika američka korporacija LinkedIn počela sa pripremama za ulaganja u Tursku, ne uzevši za ozbiljno upozorenja koja je Trump upućivao. Ova firma koja ima 500 miliona aktivnih korisnika je počela sa sastancima o otvaranju predstavništva u Istanbulu i ulaganjima.

Vatan u vijesti pod naslovom “Ni Arapi ni Rusi. Ovoga puta oni su u Turskoj” prenosi da je povećan broj turista koji u Tursku dolaze iz Latinske Amerike. U prvih sedam mjeseci ove godine, broj turista iz Južne Ameriuke povećan je za 74.23% tj.138 493 turista. Iz Latinske Amerike najviše turista je došlo iz Argentine i Brazila, a broj turista iz ove dvije zemlje je dostigao 41 000.

Star u vijesti pod naslovom “Napredak Turske u sektoru turizma je uticao na Španiju” prenosi da je na pad broja turista u Španiji  uticao vrtoglavi rast broja turista koji su se odlučili da svoje odmore provedu u Turskoj. Podpredsjednik turističke firme Exceltur Jose Luis Zoreda je rekao da je pad u broju turista, naročito onih iz Engleske i Njemačke, vezan za povećan priliv turista u Turskoj i predložio predstavnicima iz sektora turizma da poboljšaju kvalitet.

Čitaj još:   Prije tri dana pobjegao iz Crne Gore, SAČEKALI GA U BEČU I METAK U GLAVU...

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši