IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROVJERILI SMO Neobične puteve: Od Podgorice kroz Albaniju za dva sata do…

PROVJERILI SMO  DA Od glavnog grada Crne Gore, Podgorice, do Gusinja, koje je smješteno na sjeveroistoku države, putnim pravcem kroz kanjon Morače, putovanje traje nešto višše od tri sata. Toliko je potrebno da bi se prešla udaljenost od 200 kilometara. Odnedavno, u funkciji je novi putni pravac, koji se prostire preko teritorije Albanije, a udaljenost između dva grada je svedena na oko 90 kilometara…

PODGORICA: Crna Gora, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…ponedeljak, 03.09.2018… 05. 22…PROVJERILI SMO Neobične puteve: Od Podgorice kroz Albaniju za dva sata do…

Riječ je o putu koji je potpuno neobičan, koji spaja dva kraja Crne Gore i čija je izgradnja omogućila brojnim turistima i putnicima da upoznaju prirodne ljepote Crne Gore, ali i sjeverne Albanije.

Ideja o povezivanju Gusinja i Podgorice preko Albanije, stara je decenijama. Obećanje se donekle ispunilo skoro, ali ne u potpunosti, jer kada crnogorska država završi svoj dio posla, na dionici od graničnog prelaza Grabom do Dinoše, udaljenost između Podgorice i Gusinja će biti 60 kilometara.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 12. juli 2021. godine

Putovanje iz Podgorice do Gusinja novim putem vodi preko graničnog prelaza sa Albanijom – Božaj. Ubrzo nakon prelaska granice, skreće se lijevo na kružnom toku i kreće putešestvije, koje je posebno zanimljivo za fotografe, turiste, bicikliste, ali je takođe put od velike važnosti za stanovnike ovog dijela Albanije.

Dvije trećine puta od Gusinja do Podgorice prolaze kroz albansku teritoriju. Albanska vlada je ovaj put izgradila uz pomoć partnera iz EU.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more

Komentariši