IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK ZA ŠOKOM I PANIKA U DEŽELI: Paravojne formacije u šumi i najavljuju DRŽAVNI UDAR!

Korisnik Twittera pod imenom “Radikalna kaznionica”, koji je objavio fotografije i snimak, napisao je “Hot Autumn starts”. Na jednoj fotografiji vidimo i postrojavanje maskiranih muškaraca koji drže stisnute pesnice, koji poziraju sa slovenskom zastavom na kojoj piše: „Dosta nam je. Zauzimamo parlament”.  Za 13. septembar najavljuju “protest protiv vlade koja će Sloveniju pretvoriti u Venezuelu“…

LJUBLJANA: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti…ponedeljak, 03.09.2018… 18.52… ŠOK ZA ŠOKOM I PANIKA U DEŽELI: Paravojne formacije u šumi i najavljuju DRŽAVNI UDAR!

Mnogi u početku nisu vjerovali da je riječ o događajima u Sloveniji, jer takve scene podsjećaju na paravojne logore iz trećih zemalja. Neki su stoga bili uvjereni da se radi o snimcina iz Rusije. No, nakon provjere je utvrđeno da se nije radilo o neslanoj šali, Photoshopu ili „lažnoj vijesti”, jer je Andrej Šiško, predsjednički kandidat, potvrdio je da je on bio taj koji je vodio vojni trening.

Policija je saopštila kako je započela odmah nakon objave na društvenim mrežama istragu o cijelom slučaju. Istraga se vodi na osnovu više teških krivičnih djela.

Šiško je potvrdio medijima  da je on sam vodio jedinicu koju naziva Styria Varde (Varda je stariji naziv za stražu, a Strya značu Štajerska), i da u njoj učestvuje više od 100 ljudi.

Čitaj još:   Danas,grmljavina,pljuskovi,padaju temperature...

Na pitanje zašto je osnovao takvu jedinicu, isitče „da je 24. juna 2017. godine, nakon 99 godina ponovno uspostavljena Zemlja Štajerska, i da postoji potreba da ima vlastite odbrambene snage. 

Korištenje oružja Sisko opravdava tvrdnjom da svaka zemlja i svaka provincija treba snage sigurnosti:  Shishko je potvrdio da su topovi na fotografijama ispravni. Kako su došli do oružja, nije htio  odgovoriti.

Također je optužio slovenske vlasti da krše ustav te upozorava da, ako se ne budu poštovala prava regija i građana Slovenije, spreman je da preuzme pravdu u svoje ruke i djeluje.

Šiško je predvodnik radikalnog desničarskog Pokreta za ujedinjenu Sloveniju, a 2017. ušao je u utrku za predsjednika Slovenije. Već ima iskustva s vojnom organizacijom, jer je 1985, vodio Antikomunisitčku organizaciju Slovenije (AKOS), koja je imala i svoje paramilitarno krilo, Slovensku oslobodilačku armiju.

Godine 2006. Šiško je osuđen za pokušaj ubistva koji se desio 1992., te je osuđen na dvije godine zatvora.

Čitaj još:   NEZAMISLIVA TUGA: Danski MILIJARDER izgubio TROJE DJECE u napadima u Šri Lanki

Prema svemu sudeći, ponovo će imati posla sa pravosudnim institucijama…

http://iBalkan.net

Vic dana Policajac zaustavio Muja u Sloveniji…

Da li znate vi gospodine, da li znate da ne Read more

Zemljotres pogodio Sloveniju, osjetio se i u Hrvatskoj! (foto)

Zemljotres je zabilježen 80 km zapadno od Ljubljane... LJUBLJANA: Slovenija, Read more

Komentariši