IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIO JE GOSPODAR RINGA Umro slavni MARJAN BENEŠ, Balkan plače za njim!!!

BALKAN, Regija u šoku. Proslavljeni bokser Marijan Beneš preminuo danas u 67. godini. Benešu je prestalo da kuca srce nakon duge i teške bolesti…

BANJA LUKA: BiH, Regija, Sport, Zanimljivosti, Vijesti…utorak, 04.09.2018… 15.52…BIO JE GOSPODAR RINGA Umro slavni MARJAN BENEŠ, Balkan plače za njim!!!

Marijan Beneš je bio pop- ikona bivše Jugoslavije, u ringu je dokazao koliko može, a kad bi skinuo rukavice, svirao je violinu i flautu, pisao poeziju i pokazao svijetu da ljudi iz ringa nisu samo bokseri kao bokseri.

Beneš je rođen 11. juna 1951 u Beogradu i smatra se, zajedno sa Parlovom, jednim od najboljih jugoslovenskih boksera svih vremena. U Banjaluku ga je čelična pesnica dovela 1967. godine, kada je imao 16 godina.

Marijan potpisuje za Slaviju, bokserski klub iz Banjaluke, gdje je i ostao tokom čitave svoje amaterske karijere. Poslije briljantne amaterske karijere i osvojene zlatne medalje na prvenstvu Evrope u boksu 1973. godine održanom u Beogradu, prešao je u profesionalce i osvojio titulu evropskog prvaka u verziji Evropske bokserske unije (EBU) u lako- velter kategoriji 1979. godine.

Čitaj još:   Lončar: PLAŠIMO SE LOŠEG SCENARIO U NOVOM PAZARU I OKOLINI

Beneš je imao ukupno 39 profesionalnih mečeva, od kojih je 32 puta iz ringa izašao kao pobjednik- 21 meč nokautom, a šest je izgubio (tri nokautom) i jedan meč je boksovao nerešeno.

Ukupno je odboksovao 233 profesionalne runde. Beneš se povukao iz boksa 1983. godine i boksovao je još dva egzibiciona meča tokom devedesetih godina prošlog stoljrća. Iz boksa se povukao zbog teške povrede i gubitka oka.

U vrijeme ratnog ludila, agresije i genocida u Srebrenici i raspada države, Beneš nije bio dobrodošao nigde. Ni u Srbiji ni u Hrvatskoj. Bio je ponižen u svakom smislu te riječi. Ipak, po završetku rata Beneš se vratio u Banjaluku, prenose dopisnici regionalnog portala iBalkan.net

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši