BIO JE GOSPODAR RINGA Umro slavni MARJAN BENEŠ, Balkan plače za njim!!!

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

BALKAN, Regija u šoku. Proslavljeni bokser Marijan Beneš preminuo danas u 67. godini. Benešu je prestalo da kuca srce nakon duge i teške bolesti…

BANJA LUKA: BiH, Regija, Sport, Zanimljivosti, Vijesti…utorak, 04.09.2018… 15.52…BIO JE GOSPODAR RINGA Umro slavni MARJAN BENEŠ, Balkan plače za njim!!!

Marijan Beneš je bio pop- ikona bivše Jugoslavije, u ringu je dokazao koliko može, a kad bi skinuo rukavice, svirao je violinu i flautu, pisao poeziju i pokazao svijetu da ljudi iz ringa nisu samo bokseri kao bokseri.

Beneš je rođen 11. juna 1951 u Beogradu i smatra se, zajedno sa Parlovom, jednim od najboljih jugoslovenskih boksera svih vremena. U Banjaluku ga je čelična pesnica dovela 1967. godine, kada je imao 16 godina.

Marijan potpisuje za Slaviju, bokserski klub iz Banjaluke, gdje je i ostao tokom čitave svoje amaterske karijere. Poslije briljantne amaterske karijere i osvojene zlatne medalje na prvenstvu Evrope u boksu 1973. godine održanom u Beogradu, prešao je u profesionalce i osvojio titulu evropskog prvaka u verziji Evropske bokserske unije (EBU) u lako- velter kategoriji 1979. godine.

Čitaj još:   Oglasio se Marko Miljković, nakon NAPADA na Lepog Miću, ne kaje se nimalo... (foto, video)

Beneš je imao ukupno 39 profesionalnih mečeva, od kojih je 32 puta iz ringa izašao kao pobjednik- 21 meč nokautom, a šest je izgubio (tri nokautom) i jedan meč je boksovao nerešeno.

Ukupno je odboksovao 233 profesionalne runde. Beneš se povukao iz boksa 1983. godine i boksovao je još dva egzibiciona meča tokom devedesetih godina prošlog stoljrća. Iz boksa se povukao zbog teške povrede i gubitka oka.

U vrijeme ratnog ludila, agresije i genocida u Srebrenici i raspada države, Beneš nije bio dobrodošao nigde. Ni u Srbiji ni u Hrvatskoj. Bio je ponižen u svakom smislu te riječi. Ipak, po završetku rata Beneš se vratio u Banjaluku, prenose dopisnici regionalnog portala iBalkan.net

Čitaj još:   VULIN KAŽE, SPREMIMO SE ZA NAJGORE: „Snažna Srbija je garant..."

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši