IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KARTE NA STOLU, PACOLI DEMANTOVO DODIKA: “Poznajemo se još od 2002.godine, bio si mi domaćin u Banjoj Luci”!!!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je tvrdnje ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka da se u Banjoj Luci sastajao sa ministrom spoljnih poslova Kosova Bedžetom Pacolijem, ističući da je to notorna laž i da on tog čovjeka nikada nije sreo…

PRIŠTINA, BANJA LUKA: BiH, Regija, Zanimljivosti, Vijesti…utorak, 04.09.2018… 16.52…KARTE NA STOLU, PACOLI DEMANTOVO DODIKA: “Poznajemo se još od 2002.godine, bio si mi domaćin u Banjoj Luci”!!!

“Nikada u životu tog čovjeka nisam sreo bilo gdje. Sve je to notorna laž, svojstvena Crnatku i njegovoj povrijeđenoj sujeti koja ne može da podnese da je uhvaćen u laži”, rekao je Dodik.

No, Pacoli je potvdio Crnatkove riječi. U izjavi za jedan bh portal Pacoli je, između ostalog, rekao da Dodika zna jako dugo.

“Mislim da je to bilo 2002. godine. Dodik me pozvao u Banjaluku. Tada sam bio na jednom poslovnom sastanku u Sarajevu i on je zamolio da dođem do njega. Prihvatio sam. Dogovorili smo termin i on me čekao na aerodromu u Banjaluci”, rekao je Paccoli i nastavio:

“Nažalost, sastanci u Sarajevu su bili vrlo dinamični pa sam zakasnio. Ipak, Dodik me strpljivo čekao malo duže, zbog čega sam mu se izvinio.

Čitaj još:   NIKOLA Rakočević: Neuspjeh smijenjene većine, potvrda da je MILO Đukanović, postupio ispravno kada nije dao mandat Lekiću... (foto)

Sjećam se da smo imali odličan sastanak. On je želio da tada investiram u Rafineriju nafte u Bosanskom Brodu. Meni se prijedlog učinio zanimljivim i bio sam voljan uložiti. Na kraju, to se ipak nije desilo.”

On je dodao da razumije zbog čega se Dodik sada “ne sjeća” tog događaja.

Zbog Dodikovih opstrukcija, doveden je u pitanje sastanak SEECP- a jer je još nekoliko šefova evropskih diplomatija, među kojima i Albanije, Hrvatske i Slovenije, najavilo mogućnost nedolaska u Banju Luku.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši