IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVE VIŠE, NJEMAČKI MEDIJI PIŠU: Zašto Arapi dolaze na odmor u BiH…

Od prije nekoliko godine svakog ljeta u BiH dolazi hiljade Arapa na odmor. Svakodnevno u Sarajevo slijeću avioni iz zemalja Perzijskog Zaljeva. Brojni od tih posjetitelja žele biti blizu vode i u zelenilu…

BERLIN, SARAJEVO: BiH, Putovanja, Ekonomija, Zanimljivosti, Vijesti…utorak, 04.09.2018… 08:59… SVE VIŠE, NJEMAČKI MEDIJI PIŠU: Zašto Arapi dolaze na odmor u BiH…

Neue Zuercher Zeitung piše o arapskim turistima koji dolaze u BiH gdje uživaju i nešto slobode, prenosi Deutsche Welle.

Riječ je o Arapima koji pripadaju srednjem sloju, a koji sebi ne mogu priuštiti odmor u Austriji ili Švicarskoj. Bosanska planinska jezera, visoravni sa ljiljanima, kiša– sve to je za posjetitelje iz Zaljeva dženet ili raj.

Iako se Bosanci i Hercegovci čude kako se neko može radovati kiši. Za Arape je posjeta Evropi i posjeta slobodi. Neki od turista se upravo postaju podložni prozapadnom uticaju.

Čitaj još:   BANJA LUKA: Četiri nova slučaja koronavirusa u BiH...(foto)

Žene u burkama tumaraju po Bosni držeći za ruku svoje muškarce što u Abu Dabiju vjerojatno ne rade. Većinski muslimanski grad Sarajevo, gdje većina žena ne nosi burku, a pivo i rakija spadaju u svakodnevnicu, za Arape je otkrovenje.

Bosanci se pokušavaju ograditi. Neki žene u burkama nazivaju ninđama. Druge se nasuprot tome koncentriraju na mogućnost ostvarivanja zarade.

Neke Bosanske su se čak udale za Arape. Za ove “sponzoruše” je to praktično: Muškarci dolaze samo jednom godišnje i unatoč tome šalju mnogo novca.

Zbog Arapa se razvila i nova poslovna grana: svijetleće reklame za salone za masažu na arapskom jeziku trebaju privući turiste u javne kuće u podrumima”, piše Neue Zuercher Zeitung.

 

http://iBalkan.net

ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

DANAS NESTABILNO S PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM…

LJETO SE BAŠ ZAINATILO: Evo gdje će, kada i koliko Read more

Komentariši