SARAJEVO Grupe demobilisanih boraca i specijalaca se potukli!!!

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Nekoliko stotina demobilisanih boraca krenuli su od Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu glavnom saobraćajnicom, protestujući i uzvikujući: “Hoćemo registar!” 

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…srijeda, 05.09.2018… 13.57… SARAJEVO Grupe demobilisanih boraca i specijalaca se potukli!!!

Borci se trenutno kreću trotoarom kod mosta Drvenija. Prati ih veliki broj specijalaca. Situacija se smirila. Policija je upravo upotrijebila suzavac protiv grupe učesnika protesta. Dvojici boraca je pozlilo, a nekoliko pripadnika policije su obliveni krvlju.

Kako javljaju reporteri brojnih medija, upravo je izbila velika tuča između grupe demobilisanih boraca i pripadnika specijalne policije.

U sukobu sa policijom je navodno povrijeđeno nekoliko boraca, a učesnici protesta nastavili su se kretati prema Baščaršiji i pozivaju građane Sarajeva da im se pridruže.

Čitaj još:   SARAJEVO, GRAĐANI U STRAHU: Rijeka Željeznica srušila most na Ilidži... (video)

Zahtijevaju od rukovodstva Zastupničkog doma Parlamenta FBiH da odmah zakaže sjednicu na kojoj će se usvojiti Zakon o demobilisanim borcima sa amandmanima koji su usvojeni na Domu naroda.

Na proteste je stiglo i desetak autobusa sa nekoliko stotina boraca, većinom iz Bužima. Tu su također i bivši pripadnici HVO-a, a pojačava se i prisustvo policijskih snaga.

Borci su od zgrade Parlamenta krenuli preko mosta Skenderija, uzvikujući: “Hoćemo registar!” Potom su izašli na glavnu saobraćajnicu.

– Primam penziju od 43 marke. Bavim se poljoprivredom i stočarstvom i da nije toga, supruga i ja ne bismo mogli preživljavati. Ovdje sam došao kao borac da svi zajedno tražimo svoja prava i po mom mišljenju, borcima koji su navršili 65 godina života i nemaju nikakvih primanja država bi trebala dati penziju od 320 maraka. To smo zaslužili – rekao nam je Rasim Velagić, 70-godišnji demobilisani borac iz Bužima.

Čitaj još:   SARAJEVO, SVJEDOK NA SUĐENJU GENERALU DREKOVIĆU: "Nismo imali municije za razbacivanje..." (foto)

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši