KOLINDINA NA NOĆNOJ STRAŽI: NAPAO JE, ROJ STRŠLJENOVA NA GRANICI BIH …

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

NOĆNA STRAŽA Hrvatska predsjednica OBILAZILA GRANICU sa BiH, dok je gledala kroz kameru napao je ROJ STRŠLJENOVA…

CETINGRAD: Hrvatska,Crna Hronika, Zanimljivosti, Vijesti…četvrtak, 06.09.2018… 13: 39… KOLINDINA NA NOĆNOJ STRAŽI: NAPAO JE, ROJ STRŠLJENOVA NA GRANICI BIH …

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar- Kitarović posjetila je noćas punkt granične policije Cetingrad, a nakon ponoćnog obilaska zelene granice s BiH u mjestu Buhača izjavila je da se uvjerila u visoku profesionalnost i dobru opremljenost hrvatske policije.

Ona je rekla da je utisak da se međunarodna granica sa BiH veoma dobro čuva i izrazila zadovoljstvo zbog dobre saradnje hrvatske i policije iz BiH jer se brzo i dobro reaguje prilikom međusobnih sukoba migranata ili pokušaja ilegalnih prelazaka granice.

– Uvjerila sam se u profesionalnost policije, u dobru opremljenost zahvaljujući i Evropskoj uniji. Tu su razne letjelice i termovizijske kamere i dobro se pokriva cijela zelena granica – ocijenila je Grabar-Kitarović koja je i sama dio granice pregledala termovizijskom kamerom, koja omogućava da se i u mraku jasno vidi kretanje ljudi.

Čitaj još:   Vic dana Tim naučnika na Balkanu,"o komšijama"...

Kako prenose hrvatski mrdiji nju je u jednom trenutku napao roj stršljenova pa se tako i sama uvjerila u jednu od mnogobrojnih opasnosti koje vrebaju policiju u obavljanju svog posla.

Hrvatska sa BiH ima granicu dugu nešto malo više od 1.000 kilometara, a Kitrović kaže da je uvjerena da će se problem migracija i ilegalnih pokušaja prelaska granice nastaviti.

Kao razlog za obilazak terena navela je brojne pritužbe hrvatskih građana uz zelenu granicu, zabrinutih zbog povećanog broja ilegalnih migracija i straha za svoju bezbjednost.

Istakla je i da je dobila molbu da pomogne Velikoj Kladuši u spriječavanju osnivanja velikog migrantskog centrau tom gradu BiH do Evropske komisije.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši