MEDIJI U BEOGRADU, NAPALI HRVATICU ZBOG “ALBANSKOG ORLA”:‘ Sandra jedva čekala da to napravi i odgovorila’

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Najbolja hrvatska sportašica SVIH VREMENA, bacačica diska Sandra Perković, pobijedila je na 68. Hanžekovićevom mitingu a jedna situacija uzbudila je medije iz Beograda…

MEDIJI U BEOGRADU, NAPALI HRVATICU ZBOG “ALBANSKOG ORLA”:‘ Sandra jedva čekala da to napravi i odgovorila’…

Nakon što je izbacila posljednji disk, Perković je pogledala u kameru i napravila gestu koja je podsjećala na ‘albanskog orla’, kontroverzno slavlje koje su koristili švicarski reprezentativci albanskog porijekla Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri. 

Nakon što je na HRT- u upitana o čemu je riječ, Perković je samo odgovorila:

“To je samo značilo da je disk poletio”.

Međutim, pojedini srpski mediji, uprkos tome što je hrvatska sportska heroina objasnila šta je to značilo, pišu u mogućem kontekstu provokacije. Pa tako Kurir, u naslovu ističe:

Čitaj još:   DODIK NA PRIJEMU: Govorio o Karadžićvom amanetu i poručio...

 ‘Sandra Perković pobijedu proslavila pokazivanjem dvoglavog orla’.

“Provokacija Hrvatice?! Sandra Perković pobijedu proslavila pokazivanjem dvoglavog orla. Njenim potezom bila je iznenađena i HRT-ova novinarka. Srpsku javnost iznenadio je potez Hrvatice, koja je često isticala da na takmičenjima stalno navija za srpske sportaše”.

Tabloid Alo je objavio članak s naslovom:

“Jedva čekala da ovo uradi: Najbolja hrvatska sportašica pokazala “dvoglavog orla”, kada su je upitali zašto, uslijedio je beozbrazan odgovor”!

Alo tvrdi i kako u “njenu izjavu niko nije povjerovao u Hrvatskoj, a kamoli u Srbiji i kako je čudno što je to napravila jer se često druži s Ivanom Španović i srpskim atletičarima.

Telegraf je još jedan srpski tabloid koji piše o Sandrinoj gesti u negativnom kontekstu…

Čitaj još:   BIH: MIGRANTI U MINSKOM POLJU,Spašeni,poslije 5 dana bez hrane i vode, jeziv prizor djece i trudnice... (video)

“Hrvatica prekrstila ruke i simbolom albanskog orla proslavila pobjedu u bacanju diska! Hitac od 67.6 metara proslavila je dobro poznatim simbolom ‘albanskog orla”, ističe Telegraf.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši