IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK: PUTIN, poručio ZAPADU kada će UPOTREBITI NUKLEARNO ORUŽJE!!!

U intervjuu za televiziju „En-Bi-Si“… Juče je predsednik Rusije tokom obraćanja Federalnoj skupštini podsetio na vojnu doktrinu Rusije…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika,Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…četvrtak, 06.09.2018… 20.59… ŠOK: PUTIN, poručio ZAPADU kada će UPOTREBITI NUKLEARNO ORUŽJE!!!

Rusija može da iskoristi nuklearno oružje samo kao odgovor na nuklearni napad ili u slučaju prijetnje po njeno postojanje, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za televiziju „En- Bi- Si“.

„Postoje dva razloga koji mogu da nas primoraju da iskoristimo nuklearno oružje: napad na Rusiju uz korišćenje nuklearnog oružja ili napad na Rusiju uz korišćenje konvencionalnog oružja, ako je postojanje ruske države dovedeno pod znak pitanja“, rekao je šef ruske države, odgovarajući na pitanje da li napad na Rusiju nenuklearnim oružjem može izazvati njenu nuklearni odgovor.

Juče je predsjednik Rusije tokom obraćanja Federalnoj skupštini podsjetio na vojnu doktrinu Rusije.

„Naša vojna doktrina podrazumjeva pravo korišćenja nuklearnog oružje samo kao odgovor na upotrebu nuklearnog ili nekog drugog oružja za masovno uništenje protiv nje i njenih saveznika, ili u slučaju agresije uz korišćenje konvencionalnog oružja, kada je u pitanje doveden opstanak države.

Čitaj još:   KO SU MAJKE PUTINOVE DJECE- Stjuardesa, čištačica i gimnastičarka (FOTO)

U vezi s tim, smatram da sam dužan da kažem sledeće: svaku primjenu nuklearnog oružja male, srednje bilo kakve druge snage protiv Rusije ili njenih saveznika smatraćemo nuklearnim napadom na našu zemlju. Odgovor će biti momentalan i sa svim posledicama koje iz toga proističu“, rekao je Putin.

Upitan treba li njegov nastup pred Federalnom skupštinom smatrati „objavom novog hladnog rata“, Putin je uzvratio: „Ljudi koji tvrde da je moj govor objava novog hladnog rata ne bave se analitikom već propagandom.“ Na pitanje da li su SAD i Rusija stupile u trku u naoružanju, predsjednik Rusije je odgovorio:

„Trka u naoružanju je počela kada je Vašington objavio da SAD istupaju iz sporazuma o protivraketnoj odbrani. Samo, nas niko neće uvući u trku u naoružanju kakvu neki priželjkuju.“

http://iBalkan.net

Čitaj još:   MILE Dodik čezne i nada se : HOĆE LI Putin mu doći u Banju Luku, ali ko zna...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

HELSINKI Samit Trampa i Putina, bizarna demonstracija mačizma…

Samit Donalda Trampa i Vladimira Putina bio je bizarna demonstracija Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši