Srbija

ARLAUČE DODIK NA RTS-u: “Jednom stranci su me prevarili, sada pokušavaju i Vučića…”

ETO Zapadnjaci i Albanci, ali i dio Srba, rade zajedno na umanjivanju snage predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je večeras predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik…

BEOGRAD: Srbija,BiH Zanimljivosti, Vijesti…petak, 07.09.2018… 05.58… ARLAUČE DODIK NA RTS-u: “Jednom stranci su me prevarili, sada pokušavaju i Vučića…”

MILE DODIK je na pitanje novinara– da li kao neko sa dobrom intuicijom i ko je dobro obavješten očekuje, poslije današnjih izjava kosovskih zvaničnika, da Vučić ode u subotu na KiM, rekao da ne zna, ali i da lično ne vjeruje ”strancima”.

– Imam tu malo duže iskustvo, mene su jednom stranci prevarili i poslije toga više nemam nijednog razloga da im vjerujem. Mislim da svi rade zajedno, zapadnjaci i Albanci i kada tu dodate dio Srba, onda se vidi koliko se Vučićeva snaga umanjuje – rekao je Dodik gostujući na RTS-u.

Dodik ističe da Vučić još nema rješenje, niti neko ponuđeno rješenje, ali da pokušava da dođe do rješenja i da ga uprokos tome mnogi Srbi osporavaju.

– Nema ništa gore pregovarati u ime Republike Srpske, a sada u ime Srbije, a da vas unutra ruše institucije i pojedinici. To se ovdje (u Srbiji) dešava. Prema tome, ako je ovaj narod izabrao Vučića za predsjednika, onda se mora podržati bar u tom pogledu. Možemo mi da se ne slažemo po pitanju socijalne i ekonomske politike i infrastrkturnih projekata i slično, ali ako je izabran za predesjednika, onda je ovaj narod njemu dao mandat da pregovara – naglasio je Dodik.

Poručio je da svi u Srbiji treba da stanu iza Vučića po pitanju KiM i da tu mora da postoji konsenzus oko nacionalnih pitanja.

Dodik je napomenuo da će svakako Vučića kada dođe do nekog rješenja pitati narod šta misli o tome.

Na pitanje šta je trenutno na stolu i šta znače ove ideje o razgraničenju i korekciji granica, Dodik je rekao da je to ”ozbiljna promjena na globalnom nivou i da ranije nije moglo da se čuje.

Predsjednik Srbije Vučić nije htio ni da potvrdi, ni da demantuje navode beogradskih medija da razmišlja o otkazivanju njegove posjete KiM.

“Sutra ćemo o tome”  kratko je rekao predsjednik Vučić na pitanje Tanjuga da li će ići na Kosovo i Metohiju, najavljivanu za 8. i 9. septembar…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 2. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan bez…

2 sata ago

OVJEREN spisak kandidata za odbornika liste “Čist izbor– Petar Odžić– SDP, SD, LP i građani” za referendum u Budvi… (foto)

Opštinska izobarına komisija u Budvi prihvatila listu “Čist izbor – Petar Odžić – SDP, SD,…

2 sata ago

DRITAN Abazović i ZDRAVKO Krivokapić, prijavili imovinu: DRITAN uštedio 26.000 eura, Krivokapić dobio stan od UCG, nešto su stekli i na poklon… (foto)

Bivši premijer u tehničkom mandatu, lider i poslanik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ima 26.000 eura gotovine…

3 sata ago

ALBANAC UBIO REPERA IZ SRBIJE ZBOG KOCKARSKOG DUGA: Napadač ispalio… (foto)

Osumnjičeni za ubistvo (52), navodno porijeklom Albanac, prema informacijama pojedinih medija, izgubio je na kocki…

3 sata ago

This website uses cookies.