IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD Građanski blok 381 pita Vučića: Kada će Srbija biti slobodna zemlja

Pripadnici opozicionog Građanskog bloka 381 upitali su danas ispred Predsedništva Srbije u Beogradu predsednika Aleksandra Vučića dokle će Srbija da se deli i kada će biti slobodna zemlja…

BEOGRAD: Srbija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…petak, 08.09.2018… 05.59…BEOGRAD Građanski blok 381 pita Vučića: Kada će Srbija biti slobodna zemlja…

Skup je obezbeđivao veliki broj policajaca, pripadnici Građanskog bloka su stajali sa jedne strane kordona policije, dok su predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu Simo Spasić, predsednik Srpske desnice Miša Vacić, pripadnici pokreta 1389, Zavetnika stajali sa druge strane. Došlo je do međusobnog koškanja, prozivki, ali je policija sprečila da se dogodi bilo kakav incident.

Dejan Bulatović iz Građanskog bloka 381 rekao je da ovo ostavlja gorak ukus u ustima te da su i Spasić i Vacić danas došli da štite predsednika Srbije Aleksandra Vučića, što čini i policija.

“Ne treba Vučić da se plaši. Nećemo mi da se mešamo. Mi imamo jasan pravac, to je građanska, slobodna Srbija. To je ono od čega nećemo odustati”, naveo je on novinarima.

Kako je istakao, ne plaše se nikoga od njih i da će nastaviti svakog petka da dolaze i postavljaju pitanja Vučiću.

Čitaj još:   BEOGRAD, SKANDAL: Vedran Samac, oborio rekord Seada Krdžalića, lažiran državni rekord u bacanju koplja???

“Glavno pitanje koje ću ja da izdvojim je dokle će Srbija da se deli na ovakav način? Zapravo, ja sam ovo pitanje uputio danas kao jasno pitanje i Vučiću i njegovoj kompletnoj vladi. Dokle će dozvoliti da se Srbija ovako deli i ja ću se zaustaviti na tom pitanju. Kada će Srbija biti slobodna da građani mogu slobodno da protestuju, da nemaju ovakva dešavanja, da nam se ne dešavaju ovakve stvari”, upitao je Bulatović.

Skupu nije prisustvovao lider Građanskog bloka Saša Janković, a upitan zašto on danas nije tu, Bulatović je odgovorio da je “Saša Janković sa njima jer su svi Saša Janković”.

Pripadnica Građanskog bloka 381 Biljana Stojković takođe se obratila novinarima, istakavši da je dužnost države da štiti prava građana, među kojima i prava radnika.

“Ja sam želela da ga pitam (Vučića) da li on može da živi sa 200 evra mesečno”, kazala je ona.

Građanski blok 381 čine Pokret slobodnih građana, Zelena ekološka partija – Zeleni, Šumadijska regija, Mađarski pokret i Koalicija Tolerancija i oni već nekoliko meseci svakog petka postavljaju javno pitanja predsedniku Srbije.

Čitaj još:   HOROR, BRUKA I SRAMOTA: Na Maksimiru NOKAUTIRALI Miralema Sulejmania...

Oni na skupove dolaze sa transparentom na kome je pitanje “Ko je ubio predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića”…

http://iBalkan.net

BEOGRAD: IRFAN MENSUR Opljačkan usred “bijelog dana” i to u centru grada…

Čuveni balkanski umjetnik i glumac Irfan Mensur opljačkan je u centru Read more

BEOGRAD Policija pronašla Fatimu: Jordanka koja je širila HIV Beogradom

Fatema Alas (38) bavila se prostitucijom u centru Srbije, a Read more

BEOGRAD Legija ostaje još dvije godine u srpskom “Alkatrazu”…

U posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu, poznatom i kao srpski Read more

Komentariši