Demobilisani borac Ramo Bećirević, uhapšen na protestima 5. septembra, preminuo je jutros…

Kao branilac demobilisanih boraca izražavam najiskrenije saučešće porodici preminulog Rame Bećirevića i njegovim saborcima, čije je srce prestalo kucati nakon što je uhapšen i zadržan u pritvoru – stoji u saopštenju…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…petak, 08.09.2018… 11.59… Demobilisani borac Ramo Bećirević, uhapšen na protestima 5. septembra, preminuo je jutros…

Ramo Bećirević, demobilisani borac koji je u srijedu uhapšen na protestima u Sarajevu, preminuo je jutros u 9 sati usljed zatajenja srca. Informaciju je potvrdio njegov pravni zastupnik Mirnes Ajanović.

Ajanović je kazao da je ogorčen poručivši da je Bećirović ”žrtva brutalnog sistema”.

– Kao branilac demobilisanih boraca izražavam najiskrenije saučešće porodici preminulog Rame Bećirevića i njegovim saborcima, čije je srce prestalo kucati nakon što je uhapšen i zadržan u pritvoru – stoji u saopštenju.

Čitaj još:   SARAJEVO Preminuo novinar Alen Mujkanović...

Ajanović je izrazio ogorčenje navodeći da je Bećirević žrtva brutalnog sistema, koji se već godinama igra sa sudbinama demobilisanih boraca i njihovih porodica, piše Klix.

– Posebno su bezobzirni parlamentarci i Vlada Federacije BiH koji su zbog neusaglašavanja zakona o demobilisanim borcima prisilili borce na javne proteste – navodi Ajanović.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, slobode su lišena tri učesnika protesta, dok je jedna osoba lišena slobode zbog počinjenog prekršaja, te je nakon provedenog postupka otpuštena iz službenih prostorija.

Svi tada uhapšeni borci su, podsjećamo, nakon kriminalističke obrade pušteni na slobodu…

http://iBalkan.net

Čitaj još:   CRVENI ALARM: Sprema se olujno nevrijeme u Crnoj Gori, BiH i Hrvatskoj...

Komentariši