VELIKI Dino Rađa, i zvanično, stanovnik Kuće slavnih…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Legendarni košarkaš Dino Rađa prethodne noći i zvanično je postao stanovnik Kuće slavnih u Springfildu… Rađu je u Kuću slavnih uveo legendarni Leri Bird. Inače Rađa je tek osmi evropski košarkaš koji je primljen u zdanje u Masačusetsu.

Springfieldu (Massachusetts): Svijet, Sport, Košarka, Zanimljivosti, Vijesti…Petak, 08.09.2018… 22: 55… VELIKI Dino Rađa, i zvanično, stanovnik Kuće slavnih…

Zajedni sa Rađom u Kuću slavnih ušli su Stiv Neš, Grent Hil, Rej Alen, Džejson Kid, Moris Čiks, kao i koledž trener Čarls Lefti Drisel, i košarkašice Tina Tompson i Kejti Smit i drugi.

Na Rađu je posebno bio ponosan njegov NBA klub Boston Seltiks. Klub je na službenim stranicama zahvalio svom bivšem košarkašu i čestitao mu na velikom individualnom priznanju. Jedna od najpopularnijih objava na njihovom tviteru je trenutak kada je Rađa pred okupljenima rekao: “Jednom Seltiks, uvek Seltiks.”

“Ovo što se meni večeras događa, to nije samo moje lično dostignuće. Imao sam sreću da sam rođen u isto vrijeme kad se rodila cijela generacija fantastičnih igrača koje su trenirali brojni fantastični treneri. Slavko Trninić, Krešo Ćosić, Božo Maljković, Duda Ivković, Svetislav Pešić i kondicioni trener Mirko Krolo najviše su uticali na moju karijeru. U karijeri sam igrao za nekoliko nevjerovatnih ekipa. Juniorska reprezentacija iz Bormija 1987, Jugoplastika, reprezentacija bivše Jugoslavije i reprezentacija Hrvatske. Ti momci sa kojima sam igrao u navedenim ekipama su fantastični i bila mi je čast dijeliti svlačionicu sa njima”, rekao je Rađa.

Čitaj još:   OVO NE MOŽE DA IZBJEGNE: Večeras napušta Zadrugu, za samo tri sata uslijediće iznenađenje... (foto)

On je naglasio da je Toni Kukoč imao veliki uticaj na njegov život i karijeru…

“Samo jedan košarkaš uz mene bio je dio svih ovih ekipa. Njegovo ime je Toni Kukoč i njega smatram mojom košarkaškom srodnom dušom. Toliko se dobro poznajemo da bismo i sada mogli zajedno da igramo zatvorenih očiju. Još jedan velikan za koga smatram da sam imao privilegiju igrati sa njim je Dražen Petrović. Od njega sam naučio puno, ne samo o košarci, nego i o životu”, dodao je Rađa.

“Stojko Vranković, Perasović, Komazec, Saša Đorđević, Divac, Zdovc, Paspalj, svi oni bili su predivni saigrači i bili su članovi generacije koja je deset godina pripadala samom vrhu evropske i svijetske košarke. Želim da im se zahvalim jer zbog njih sam bio bolji igrač. Bez njih, ne bi bilo ni mene. Hvala Seltiksima, Panatinaikosu, Olimpijakosu, Rimu, Zadru, hvala svim doktorima, fizioterapeutima, čistačicama, svima koji su bili uključeni u život košarkaških ekipa za koje sam u karijeri igrao”, nastavio je novi član Kuće slavnih.

Čitaj još:   Genije iz Slovenije opet čini čuda u NBA: Nove bravure Luke Dončića… (foto i video)

Rađa se posebno zahvalio svojoj porodici.

“Ipak, najviše hvala mojoj porodici, zbog mene su propatili mnogo”, zaključio je Rađa…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši