PAPA FRANJO OČITAO BUKVICU NOVIM BISKUPIMA: „Ne ponašajte se kao PRINČEVI i GAZDE…“!

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Biskupi se nalaze na dvonedeljnoj obuci u kojoj važno mjesto zauzima borba protiv pedofilije koja i dalje potresa Crkvu s novim slučajevima svećenika pedofila…

RIM, VATIKAN: Regija,Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…nedelja, 09.09.2018… 09.59… PAPA FRANJO OČITAO BUKVICU NOVIM BISKUPIMA: „Ne ponašajte se kao PRINČEVI i GAZDE…“!

“Draga braćo, klonite se klerikalizma! Klonite se zloupotreba, bilo da je u pitanju zloupotreba moći ili svijesti … Klonite se svakom obliku klerikalizma”, rekao je papa primajući grupu od 74 biskupa iz cijelog svijeta.

Papa je u besjedi biskupima rekao da treba da se odupru iskušenju da se ponašaju kao “prinčevi” ili “gazde” u biskupijama.

Papa Franjo je ponovio da svjećenici treba da posvete “vrijeme i energiju za siromašne” bez “straha da će uprljati ruke” i da također pokažu strpljenje prema mladima.

Prema njegovim riječima, mlade ne treba stavljati “u karantenu” i ako su zaraženi “virusom potrošnje i hedonizma”.

Čitaj još:   DODIK U BEOGRADU POTPALJUJE VATRU-HOĆE REFERENDUM...

“Nemojte se hvaliti! Čuvajte se tople udobnosti koja vodi do mediokriteta i apatije. Čuvajte se šutnje kojom se izbjegava žrtvovanje, kao i pastoralne revnosti koja dovodi do netolerancije ili materijalnog obilja koje uništava riječ Evanđelja. Ne zaboravite da đavo ulazi kroz džepove”, rekao je papa biskupima…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši