IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS “Çizkeyk” sa Bosfora za najveće sladokusce…

Regionalni portal iBalkan.net vam nudimo recept za  “Çizkeyk” sa čokoladom i puterom od kikirikija, koji će zasladiti i najveće sladokusce za početak jutra i nastavak dana!!!

ISTANBUL:Recepti, Regija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…ponedeljak, 10.09.2018… 05.39…DANAS “Çizkeyk” sa Bosfora za najveće sladokusce…

Čizkejk je poslednjih godina postao veoma popularan i kod nas, pa su tako sada dostupni recepti koji su “varijacije na temu”, odnosno, dodaci se menjaju tako da se prilagode svačijem ukusu.

Potrebno:

– 1 margarin

– kutija mlevene plazme

– oko 100 mililitara mleka

– šolja putera od kikirikija

– 300 grama krem sira

– 200 grama čokolade za mešenje

– šolja i po šećera u prahu

Priprema: 

Rastopite margarin, dodajte plazmu i deset kašika mlijeka, a zatim mješajte dok se svi sastojci ne sjedine. U pleh ili kalup za cizkeyk sipajte smjesu i rasporedite jednako, pa ostavite malo da se ohladi.

U međuvremenu, pravite drugi sloj. Sipajte u posudu krem sir, dodajte šolju šećera u prahu. U to dodajte rastopljenu čokoladu i sve izmješajte. Nalijte u pleh ili kalup preko prvog djela i stavite u frižider da se ohladi.

Čitaj još:   Jasmina Curić, nova predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka

Za treći sloj ovog cizkeyka, u posudu sipajte šolju putera od kikirikija (koji ćete malo prije toga izvaditi iz frižidera, da biste lakše sipali potrebnu količinu), pola šolje šećera u prahu i 3- 4 kašike mlijeka. Nalijte u pleh.

Imajte na umu da je važno da se drugi sloj (sa čokoladom i krem sirom) ohladi prije nego što odozgo nalijete poslednji sloj, jer će se u suprotnom izmješati.

Kada ste sve to završili, ostavite cizkeyk da se hladi u frižider nekoliko sati, a zatim uživajte u ovoj ukusnoj poslastici sa Bosfora.

http://iBalkan.net

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   IVAN Vujović: MILOJKO Spajić i JAKOV Milatović više i ne kriju svoje mimoilaženje, agenda DF potpuno jasna svakom ko išta zna o politici u Crnoj Gori... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši