IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TAJNI SASTANK: Dodik i Cvijanovićka, nudili pare za bošnjačke glasove u Bijeljini i Janji…

Premijerka Željka Cvijanović šparta po oštinama RS-a kao nikada do sada i obećava sve i svašta, u njenoj delegaciji dolaze i oni koji nude novce za glasove njoj i MILU Dodiku, tako je nedavno bilo i u Bijeljini…

BANJA LUKA, BIJELJINA: BiH, Crna Hronika Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…ponedeljak, 10.09.2018…19: 51…TAJNI SASTANK: Dodik i Cvijanovićka, nudili pare za bošnjačke glasove u Bijeljini i Janji…

Tokom posjete premijerke Željke Cvijanović i njenih saradnika Bijeljini, kada su 24. avgusta otvoreni radovi na kanalu Dašnica u centru grada, bilo je i tajnih sastanaka, koji su ustvari bili glavni, jer se na njima “tvrdio pazar” za podršku Bošnjaka u Janji kandidatima koalicionog bloka SNSD-a, DNS-a i SP-a za predsjednika i srpskog člana u Predsjedništvu BiH Željki Cvijanović i Miloradu Dodiku.

Sastanak,koji je treba ostati u tajnosti, održan je u bijeljinskom motelu “Monako”, a glavni akter te priče bio je ministar finansija Zoran Tegeltija, koji drži republičku kasu u svojim rukama.

Pored Tegeltije, sastanku, kome su kumovali Vojin Mitrović (SNSD) i Milan Dakić (DNS), prisustvovali su  i bivši načelnik Šamca Savo Minić i dvojica uglednih Bošnjaka iz Janje Sead Trnovac, član uprave FK “Podrinje” iz Janje i Salih Sakić.

Čitaj još:   MIGRANTI SE RAZBIJEŽALI, FILMSKA POTJERA U RS-u: Policajci odbjegle hvataju, za nekima se još traga...

Kako tvrdi izvor BN TV, Tegeltija, koji inače pretenduje za novog premijera, bio je više nego raspoložen da dvojici Bošnjaka “ispuni želje” za podršku Cvijanovićki i Dodiku.

U pitanju je oko hiljadu bošnjačkih glasova a za podršku Dodiku i Cvijanovićevoj obećano je Trnovcu i Sakiću blizu 200 hiljada KM i to da Dakić iz DNS-a i Mitrović iz SNSD-a obezbijede po 30 hiljada KM, a Vlada RS 50 hiljada za FK “Podrinje” iz Janje.

Takođe, obećano je i 70 hiljada KM za kupovinu bošnjačkih glasova u Janji na dan izbora.

Zanimljivo je da su ova dvojica Bošnjaka iz Janje podržali Miću Mićića na posljednjim lokalnim izborima u Bijeljini i slove za njegove bliske prijatelje.

http://iBalkan.net

TEŽAK UDES: Smrtno stradala žena, auto sletjelo s puta… (foto)

Žena koja je upravljala “škodom” poginula je u saobraćajajnoj nesreći Read more

Policijska akcija “Merlin”: Pretresi na 11 lokacija, više osoba privedeno…

Operativna akcija "Merlin", je rano jutros počela na području koje Read more

Komentariši