IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA Šest optuženih za bombaški napad osuđeni na doživotnu robiju…

Šest optuženih za bombaški napad u ulici Merasim u Ankari 2016. godine, u kojem je ubijeno 29 osoba, osuđeni su na doživotni zatvor…

ANKARA: Regija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…srijeda, 12.09.2018…05: 59…ANKARA Šest optuženih za bombaški napad osuđeni na doživotnu robiju…

Pred Krivičnim sudom u Ankari poslije napada u februara 2016. godine pokrenut je sudski postupak protiv ukupno 68 optuženih osoba među kojima su se nalazili i visokorangirani rukovodioci PKK-a.

Sud je na kraju postupka odlučio da optuženi Kudbettin Onur, Ahmet Karaman, Muharrem Canikli, Hayrettin Tomak, Huseyin Karadas i Metin Aslan budu kažnjeni na doživotnu robiju.

Oni su osuđeni zbog, kako se navodi u presudi, “udara na državni poredak i jedinstvo zemlje” kao i za “ubistvo s predumišljajem”.

U bombaškom napadu u ulici Merasim u Ankari 17. februara 2016. godine poginulo je 29 osoba, a ranjeno 87.

Čitaj još:   LEPA Medenica: DRITAN Abazović i Nikola Boričić NACRTALI METU MENI I MOJOJ PORODICI... (foto)

ISTI DŽAVNI Sud u Ankari osudio je danas na zatvorske kazne ukupno 115 pripadnika terorističke organizacije FETO, uključujući i bivše oficire pri zračnim snagama turske vojske…

Ukupno 35 pripadnika terorističke organizacije FETO osuđeno je na po osam godina i devet mjeseci zatvorske kazne, dok su ostali osuđeni na zatvorske kazne u trajanju od jedne pa do sedam godina i šest mjeseci.

Teroristička organizacija FETO na čelu sa Fetullahom Gulenom odgovorna je za pokušaj državnog udara u Turskoj 15. jula 2016. godine u kojem je ubijena 251, a ranjeno je više od 2.200 osoba.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši