IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVO Šta pomaže kod niskog, a šta kod visokog krvnog pritiska???

U većini slučajeva nizak pritisak koji se javlja kod mladih i zdravih ljudi i nije nešto što treba da zabrinjava, sem ako nije posledica određene bolesti ili lijekova…

ISTANBUL: Svijet, Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…srijeda, 12.09.2018…22: 59… EVO Šta pomaže kod niskog, a šta kod visokog krvnog pritiska???

Sparinom dolaze do širenja krvnih sudova i pogoršavaju se simptomi niskog krvnog pritiska. To su vrtoglavica, zamagljen vid, nepravilan rad srca (ili preskakanje), povećana žeđ, kratak dah, hladna, znojava i blijeda koža, pa i nesvestica…

Visok pritisak je inače opasniji od niskog jer povećava rizik od srčanih bolesti, infarkta i otkazivanja bubrega, ali su problemi češći zimi kad se krvni sudovi zbog hladnoće sužavaju, pa se njihova prohodnost smanjuje, što povećava pritisak.

Simptom visokog pritiska može da bude vrtoglavica, ali i bol u glavi, odnosno vratu, kao i osjećaj težine u grudnom košu i brzo umaranje.

Čitaj još:   VIC DANA: Vrtio se ĐETIĆ cijelu noć oko NATE u disku, a onda mu je ona šapnula na uho dvije riječi… (foto, video)

Jedan od simptoma jako visokog pritiska može da bude poremećaj vida, ali to nažalost, može da upućuje na moždani udar…

Visok pritisak najčešće može da se reguliše bez ljekova, i kad se jednom normalizuje moguće je održavati ga na zdravom nivou uz pridržavanje zdravih navika.

Osnova ishrane osoba s povišenim pritiskom treba da budu voće i povrće, riba, uz što manje crvenog mesa…

 

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši