KOLINDA LUPA KAO I RANIJE: POJASNILA IZJAVU O MUSLIMANIMA: “Nisam tako rekla… “

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Podsjetimo, predsjednica je u intervjuu odgovarala na pitanja o migrantskoj krizi i nacionalizmu, ali i o svojemu odrastanju u komunizmu, a osvrnula se i na hrvatske muslimane…

ZAGREB:Hrvatska, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…srijeda, 12.09.2018…16: 59… KOLINDA LUPA KAO I RANIJE: POJASNILA IZJAVU O MUSLIMANIMA: “Nisam tako rekla…

‘Hrvatski muslimani žive u velikom strahu. Boje se za svoj položaj. Brinu se da će biti izopćeni iz društva zbog pojedinaca koji pod lažnim razlozima dolaze k nama da bi agitirali za radikalne ideje. Europa nije imala strategiju za primitak migranata, kojima nitko nije objasnio što se od njih očekuje. Bila sam više puta u Afganistanu, i vjerujte, nije svatko tko dolazi u Europu demokratski raspoložen, kazala je predsjednica, ilustrirajući tu tvrdnju opisom potlačenosti žena u Afganistanu’, rekla je, među ostalim, Kolinda Grabar-Kitarović.

‘Nemalo sam ostao iznenađen natpisima u medijima o navodnoj izjavi predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar – Kitarović o muslimanima u Hrvatskoj i odnosima koji vladaju u društvu’, poručio je priopćenjem zagrebački muftija, a onda su iz Ureda predsjednice odlučili reagirati.

Čitaj još:   VELIKI GRADSKI DERBI Fenerbahče remizirao protiv Bešiktaša...

– Napominjemo da je u navedenom intervjuu Predsjednica izrazila uvjerenje da je muslimanska zajednica u Hrvatskoj u potpunosti dijelom hrvatskog društva i ni u kojem trenu nije iznijela tezu da su „hrvatski muslimani u strahu za vlastitu uklopljenost u društvu“, navodi se iz Ureda predsjednice Hrvatske.

– Stav Predsjednice o Islamskoj zajednici u Republici Hrvatskoj dobro je poznat i višekratno ponovljen – Islamska zajednica u potpunosti je uključena u društvo.

Upravo Predsjednica često navodi kako je hrvatsko iskustvo istinskog zajedničkog života pripadnika svih vjeroispovijesti primjer kako je moguće uspostaviti istinski međuvjerski dijalog, pri čemu često ističe važnu ulogu Islamske zajednice u Hrvatskoj i svakog pojedinca osobno, kao i doprinos sugrađana islamske vjere u Domovinskom ratu.

S muftijom, predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, predsjednica Grabar-Kitarović održava redoviti dijalog s obzirom na njegov ugled u Hrvatskoj i međunarodno prepoznatu ulogu u poticanju međuvjerskog dijaloga.

Napominjemo da je u navedenom intervjuu Predsjednica izrazila uvjerenje da je muslimanska zajednica u Hrvatskoj u potpunosti dijelom hrvatskog društva i ni u kojem trenu nije iznijela tezu da su „hrvatski muslimani u strahu za vlastitu uklopljenost u društvu“.

Čitaj još:   NANA FATA-BOSANSKA HEROINA : JESAM LI JA NACIONALISTA ŠTO HOĆU SVOJU AVLIJU...NIKAD NEĆU ODUSTATI!!!

Nažalost prilikom novinarskog kraćenja odgovora izostao je ključni dio rečenice gdje se Predsjednica referira na apele iz Velike Kladuše, koji izražavaju bojazan o ugrozi stabilnosti tamošnje zajednice”, rečeno je iz Uredu predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši