KOLINDA LUPA KAO I RANIJE: POJASNILA IZJAVU O MUSLIMANIMA: “Nisam tako rekla… “

Podsjetimo, predsjednica je u intervjuu odgovarala na pitanja o migrantskoj krizi i nacionalizmu, ali i o svojemu odrastanju u komunizmu, a osvrnula se i na hrvatske muslimane…


ZAGREB:Hrvatska, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…srijeda, 12.09.2018…16: 59… KOLINDA LUPA KAO I RANIJE: POJASNILA IZJAVU O MUSLIMANIMA: “Nisam tako rekla…

‘Hrvatski muslimani žive u velikom strahu. Boje se za svoj položaj. Brinu se da će biti izopćeni iz društva zbog pojedinaca koji pod lažnim razlozima dolaze k nama da bi agitirali za radikalne ideje. Europa nije imala strategiju za primitak migranata, kojima nitko nije objasnio što se od njih očekuje. Bila sam više puta u Afganistanu, i vjerujte, nije svatko tko dolazi u Europu demokratski raspoložen, kazala je predsjednica, ilustrirajući tu tvrdnju opisom potlačenosti žena u Afganistanu’, rekla je, među ostalim, Kolinda Grabar-Kitarović.

‘Nemalo sam ostao iznenađen natpisima u medijima o navodnoj izjavi predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar – Kitarović o muslimanima u Hrvatskoj i odnosima koji vladaju u društvu’, poručio je priopćenjem zagrebački muftija, a onda su iz Ureda predsjednice odlučili reagirati.

Čitaj još:   TRAMP, ŠOKIRAO SVIJET: "Žuti prsluci", hoće predsjednika poput mene...

– Napominjemo da je u navedenom intervjuu Predsjednica izrazila uvjerenje da je muslimanska zajednica u Hrvatskoj u potpunosti dijelom hrvatskog društva i ni u kojem trenu nije iznijela tezu da su „hrvatski muslimani u strahu za vlastitu uklopljenost u društvu“, navodi se iz Ureda predsjednice Hrvatske.

– Stav Predsjednice o Islamskoj zajednici u Republici Hrvatskoj dobro je poznat i višekratno ponovljen – Islamska zajednica u potpunosti je uključena u društvo.

Upravo Predsjednica često navodi kako je hrvatsko iskustvo istinskog zajedničkog života pripadnika svih vjeroispovijesti primjer kako je moguće uspostaviti istinski međuvjerski dijalog, pri čemu često ističe važnu ulogu Islamske zajednice u Hrvatskoj i svakog pojedinca osobno, kao i doprinos sugrađana islamske vjere u Domovinskom ratu.

S muftijom, predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, predsjednica Grabar-Kitarović održava redoviti dijalog s obzirom na njegov ugled u Hrvatskoj i međunarodno prepoznatu ulogu u poticanju međuvjerskog dijaloga.

Napominjemo da je u navedenom intervjuu Predsjednica izrazila uvjerenje da je muslimanska zajednica u Hrvatskoj u potpunosti dijelom hrvatskog društva i ni u kojem trenu nije iznijela tezu da su „hrvatski muslimani u strahu za vlastitu uklopljenost u društvu“.

Čitaj još:   BRAVO Džeri Braun Guverner Kalifornije: Tramp će ostati upamćen kao budala...

Nažalost prilikom novinarskog kraćenja odgovora izostao je ključni dio rečenice gdje se Predsjednica referira na apele iz Velike Kladuše, koji izražavaju bojazan o ugrozi stabilnosti tamošnje zajednice”, rečeno je iz Uredu predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović.

http://iBalkan.net

Komentariši