IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA Erdogan, najavio prevenciju promjena na deviznom tržištu…

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da je Turska poduzela, poduzima i da će poduzeti još mjera kako bi spriječila fluktuaciju tečaja deviza…

ANKARA:Svijet, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…četvrtak, 13.09.2018…15: 59…ANKARA Erdogan, najavio prevenciju promjena na deviznom tržištu…

“Borimo se da bez prelaska granica sistema slobodnog tržišta riješimo sve probleme koji se negativno odražavaju na našu ekonomiju“, kazao je Erdogan na skupu koji je u Ankari organizirala Konfederacija poduzetnika i obrtnika (TESK).

Erdogan je kazao da je dobro poznato da su druge zemlje slične probleme rješavale posezanjem za mjerama koje se ne uklapaju u definiciju demokracije i slobodnog tržišta.

“Međutim, mi nismo posezali za takvim mjerama u prošlosti i nećemo to raditi ni u budućnosti“, poručio je Erdogan.

U protekle dvije godine došlo je do promjene u odnosu vrijednosti turske lire i američkog dolara.

Čitaj još:   ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara...

Erdogan je danas kazao kako je Turska poduzela, da trenutno poduzima i da će poduzeti još mjera kako bi spriječila fluktuaciju tečaja.

Turski predsjednik također je kazao kako je inflacija posljedica, a da je kamatna stopa njen uzročnik. Dodao je da oni koji tvrde suprotno ne znaju o toj temi ništa.

“Moj stav o kamatnim stopama se nije promijenio, ali Centralna banka je neovisna i samostalno donosi odluke“, kazao je Erdogan i dodao da Turska nikada neće biti sudionik porobljavanja posredstvom kamata.

Danas u popodnevnim satima će Centralna banka Turske održati sedmu ovogodišnju sjednicu Vijeća monetarne politike i objaviti odluke vezane za kamatne stope u toj zemlji…

 

http://iBalkan.net

ANKARA: Erdogan položio svečanu zakletvu, dočekan ružama…

Redzep Tajip Erdogan položio je svečanu zakletvu za mandat prvog Read more

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši