STIŽE KATAKLIZMA, TRAMP NAREDIO: “Bježite i spasavajte žive glave!”, žrtve i materijalna šteta…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sjedinjene Američki države su u strahu!!! Uragan “Florens” stiže, ali ne sam! Istočnu obalu SAD udariće šest uragana, žestoki vijetrovi su već počeli da šibaju, a oglasio se i predsjednik Donald Tramp!!!

OHAYO: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…četvrta5, 13.09.2018…21: 09…STIŽE KATAKLIZMA, TRAMP NAREDIO: “Bježite i spasavajte žive glave!”, žrtve i materijalna šteta…

Tramp je građane pozvao da se hitno evakuišu, a guverner Sjeverne Karoline Roj Kuper izjavio je da je vrijeme za bijeg “skoro istekao”.

Iako “Florens” usporava kako se približava istočnoj obali SAD, njegov udar na Sjevernu Karolinu nimalo se neće smanjiti i očekuje se da će izazvati opasne poplave, rekao je direktor Nacionalnog centra za uragane Ken Grejem.

Čitaj još:   ISTANBUL Erdogan, sletio na novi aerodrom, svečano ga otvorio i pustio u rad...

Ukoliko se “Florens” danima zadrži duž obale, poplave bi mogle da zahvate najmanje tri kilometra površine ka unutrašnjosti kopna, upozorio je Grejem.

“Florens” je sada klasifikovan kao uragan druge kategorije s vijetrovima brzine do 175 kilometara na čas.

Nacionalni centar za uragane SAD saopštio je da će vijetrovi uragana doseći i do 315 kilometara od njegovog centra, zbog čega će biti ugrožena veći dio istočne obale SAD.

Procijenjeno je da je deset miliona ljudi u opasnosti od uragana. Očekuje se nadolazak mora i do 13 metara, kao i do 75 centimetara kiše.

Privatna američka meteorološka firma “Akjuveder” objavila je danas procjenu da će uragan “Florens” izazvati ekonomsku štetu od 50 do 60 milijardi dolara…

Čitaj još:   KOSOVOM ODJEKUJU SIRENE ZA UZBUNU: Specijalne jedinice ROSU na sjeveru, VUČIĆ PODIGAO VOJSKU, ima ranjenih... (video)

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši