IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL Turska želi biti domaćin Evropskog fudbalskog prvenstva 2024. godine…

Odluku o domaćinu EURO- a 2024. UEFA će donijeti 27. septembra u Nyonu, a dva su kandidata Turska i Njemačka…

ISTANBUL: Svijet, Sport, Fudbal, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…petak, 14.09.2018…07: 59… ISTANBUL Turska želi biti domaćin Evropskog fudbalskog prvenstva 2024. godine…

Republika Turska nada se da će dobiti ulogu organizatora Evropskog fudbalskog prvenstva (EURO) 2024. godine u četvrtoj uzastopnoj kandidaturi za domaćina smotre najboljih nacija Starog kontinenta…

Izvršni komitet Evropske fudbalske organizacije (UEFA) zasjedat će 27. septembra u švicarskom Nyonu i donijeti konačnu odluku o domaćinu Evropskog prvenstva koje će se igrati za čest godina. Kandidati su Turska i Njemačka.

“Mi se nadamo da ćemo biti domaćini EURO-a 2024“, kazao je predsjednik Fudbalskog saveza Turske Yildirim Demiroren.

Demiroren je naglasio da je Turska zaslužila da prvi put u historiji bude domaćin EURO-a jer ima strateški važan geografski položaj i fantastične stadione i druge infrastrukturne i popratne sadržaje važne za uspješno održavanje takmičenja.

I čelnici UEFA- e su potvrdili da je Fudbalski savez Turske uložio mnogo sredstava i napora u želji da se domognu uloge domaćina prvenstva.

U okviru kandidature tursko Ministarstvo kulture i turizma će promovirati najznačajnihe turističke resurse te zemlje, uključujući atraktivne destinacije Istanbula i Antalije.

Čitaj još:   ISTANBUL: Posljednja žrtva terorista PKK- a je 11-mjesečni dječak...

“U Turskoj su izgrađeni mnogi novi stadioni, dok su stadionu u Njemačkoj stari i ruševni. Turske je potpuno spremna da ugosti EURO“, navedeno je u saopćenju turskog Ministarstva sporta i omladine.

Sa dva stadiona i novim aerodromima Istanbul je okosnica turske kandidature.

Podsjetivši da je Njemačka već bila domaćin Evropskog prvenstva, iz Feudbalskog saveza Turske je saopćeno da bi prvo takvo takmičenje u Turskoj značilo i da EURO prvi put u historiji prelazi i dalje od Evrope.

Olimpijski stadion “Ataturk“ u Istanbulu će biti domaćin finala Lige evropskih prvaka 2020. godine.

Moto turske kandidature za EURO 2024 je “Dijeliti zajedno“ što simbolizira spajanje ljudi i njihove strasti prema fudbalu.

Fudbalski savez Turske otvorio je i posebnu internet stranicu (www.euro2024adayiturkiye.com) na kojoj posjetitelji mogu na turskom i engleskom jeziku pročitati sve o kandidaturi.

Prvenstvo u Turskoj bi se igralo na deset stadiona u devet gradova. Ukoliko Turska dobija ulogu domaćina, ored dva istanbulska, utakmice EURO 2024. Bi se igrale i na stadionima u Bursi, Antaliji, Eskisehiru, Gaziantepu, Konyi, Trabzonu, Kocaeliju i Ankari.

Čitaj još:   PO KOMANDAMA IZ BEOGRADA: DRITAN i Perić potpisuju sporni ugovor 3. avgusta u Vili ,,Gorica“... (foto)

http://iBalkan.net

ISTANBUL: Putnički voz izletio iz šina, 24 stradalih i 124 povrijedjenih…

Kontinuirano raste broj osoba smrtno stradalih osobe i povrijeđenih u Read more

ISTANBUL: Priveden kontraverzni vođa kriminalne grupe Adnan Oktar…

Tursko državno tužilaštvo u Istanbulu vosi opsežnu istragu protiv kriminalne Read more

Komentariši