IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČKO SE OBRATIO JAVNOSTI: Traži smjenu načelnika Generalštaba i šefove vojnih službi…

Na incijativu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića aktuleni načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković biće smijenjen, nezvanično saznaju mediji u BEOGRAD-u…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Vijesti…petak, 14.09.2018…13: 29…VUČKO SE OBRATIO JAVNOSTI: Traži smjenu načelnika Generalštaba i šefove vojnih službi…

Vučić će se obratiti javnosti u 19.30 časova, nakon sastanka sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha.

Na sastanku će se razgovarati o kadrovskim i drugim promjenama u Vojsci Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika Republike.

Podsjetimo, Vojni sindikat Srbije je 4. juna ove godine objavio da je Dikoviću 22. maja prestala služba u Vojsci Srbije, “po sili zakona“.

Diković je u aprilu ove godine rekao da “ne može i neće da priča o spekulacijama o penzionisanju“, uz napomenu da “ta tema nije ključna i nešto o čemu bi trebalo da se piše“.

Tabloid “Alo“ je tada naveo da je Diković mogao još u maju da se povuče, a mandat mu je istekao u junu ove godine.

Čitaj još:   MILE, ARLAUČE I TRAŽI, DA UKINE INZKA:"Ne treba nam Visoki predstavnik..."

“Nisam ni znao da mu ističe mandat, nije me vojni kabinet upozorio”, rekao je tada Vučić i dodao da je “u svakom slučaju opterećen mnogim drugim stvarima, pre svega Kosovom”.

Mediji su ranije pisali da bi novi načelnik Generalštaba mogao da postane general-major Milan Mojsilović, aktuelni pomoćnik ministra odbrane Aleksandra Vulina, zadužen za politiku odbrane, a pre postavljenja na tu dužnost od 2013. do 2017. godine obavljao je dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu…

 

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši