ŠVAJCARCI O KOLINDU:”Blamaže jedne predsjednice”- BOLJE ČITAJ KRLEŽU…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Švajcarski list “Tages-Anciger” objavio veliki članak pod naslovom “Blamaže jedne predsednice”, koji se bavi nizom gafova Kolinde Grabar Kitarović…

ŽENEVA: Svijet, Crna Hronika, Vijesti…subota, 15.09.2018…16: 59…ŠVAJCARCI O KOLINDU:”Blamaže jedne predsjednice”- BOLJE ČITAJ KRLEŽU…

Povod za taj tekst bio je, kako prenosi hrvatski portal Index.hr, nedavni intervju hrvatske predsjednice austrijskom listu “Klajne cajtunng”. “Ona osuđuje izbjeglice i blamira se bizarnim izjavama o staroj Jugoslaviji. Šta se to dešava sa hrvatskom predsjednicom?”, pitaju se novinari lista.

“Tages- Anceiger” na početku podseća da je Kolinda na Svijetskom prvenstvu u fudbalu “bila uočljivija od Maradone” i da se “grlila sa oznojenim i polugolim fudbalerima”, s tim da se sve to svidjelo “patriotski usmerenim Hrvatima”.

Ali sada je “konzervativna hrvatska predsjednica opet u centru pažnje – zbog intervjua za austrijski ‘Klajne cajtung’ – ali ne iz nekih grandioznih razloga”, piše austrijski list koji ističe da je u najnovijem istupu Kolinda Grabar Kitarović napala izbjeglice i migrante, govoreći da su to “većinom muškarci u borbenim godinama” i da je EU “primila pogrešne izbjeglice”. 

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 30. jul 2020. godine...

Švajcarski list onda podsjeća da je u proteklih pola godine u Hrvatskoj poginulo više od deset izbjeglica i da nevladine organizacije izvještavaju o tome kako hrvatska policija tuče izbjeglice i migrante na granici prema BiH.

“Hrvatska predsjednica je sasvim otišla u ofsajd svojim izjavama o staroj, socijalističkoj Jugoslaviji koje je Hrvatska bila dio do proglašenja nezavisnosti 1991. godine”, piše TA i nastavlja ironično navoditi Kolindinu izjavu da se u Jugoslaviji nije smijelo reći da si Hrvat, nego se moralo reći da dolaziš iz Hrvatske. “Zašto predsjednica laže, zapitali su se novinari portala Index, a nisu bili jedini”, piše TA.“Jugoslavija sigurno nije bila socijalistički raj, ali ni tamnica naroda kako je opisuju hrvatski nacionalisti, a sada i hrvatska predsjednica. Svako se mogao izjasniti o svojoj nacionalnosti i religiji, izvodila se hrvatska himna Lijepa naša, a čak se i Tito izjasnio Hrvatom u svom vjenčanom listu”, nabraja švajcarski list.

Čitaj još:   Uhvaćeni osumnjičeni za brodolom u kome se utopio i sirijski mališan Aylan Kurdi, osuđeni su na ukupno... (foto)

“Naročito su bizarne tvrdnje hrvatske predsjednice da u Jugoslaviji nije bilo izbora jogurta i da se vlastima moralo unapred prijavljivati koliko ćeš hleba pojesti”, navodi TA i podsjeća da Kolindu sledeće godine čekaju predsjednički izbori i da ona “pokušava da mobilizuje svoju nacionalističku klijentelu”. 

http://iBalkan,net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *