VUČIĆ GUBI ŽIVCE, MUČI GA: “Sandžak, dok REPUBLIKA SRPSKA mu je privilegija…”

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

VUČKO je naveo su ta dva kandidata Bošnjak i Hrvat, a obojica će imati bošnjačku podršku, na njegove riječi da Srbija voli Republiku Srpsku i poštuje njen integritet u okviru integriteta BiH– rekli da “vole Sandžak i da je to isto”…

BEOGRAD: Srbija, Vijesti…subota, 15.09.2018…17: 59…VUČIĆ GUBI ŽIVCE, MUČI GA: “Sandžak, dok REPUBLIKA SRPSKA mu je privilegija…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Sandžak i Republika Srpska nemaju ni sličan, a kamoli isti status, te da Sandžak kao takav ne postoji u Ustavu Srbije, dok je Srpska zagarantovana Dejtonom i Ustavom BiH.

Komentarišući to što se pojedini kandidati za bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva BiH bave Srbijom, Republikom Srpskom i poređenjem sa Sandžakom, Vučić je rekao novinarima da neki ljudi ne razumiju razliku i ne poštuju ni sopstveni ustav.

Čitaj još:   Darko, TRAŽIO od doktora: Da samo JEDNU ŽELJU IMA...

Vučić je naglasio da je Republika Srpska i njeno postojanje zagarantovano Ustavom, najvišim pravnim aktom BiH, ali i Dejtonskim sporazumom.

– Sandžak, oprostite, ovo nije Otomanska imperija, ne postoji kao takav u Ustavu Srbije. Je li to znači da biste lako gazili Ustav Srbije, a da ste strašno osjetljivi ako bi neko drugi, pošto ja to nikada nisam radio, slučajno pomislio da treba da se pogazi Ustav BiH ili Dejtonski sporazum? Kako to lako pregazite preko Ustava Srbije? – pitao je Vučić.

On je istakao da Sandžak i Republika Srpska nemaju ni sličan, a kamoli isti status.

– Neću da govorim ni o veličini ni broju ljudi, nego samo o ustavno- pravnoj materiji. Ali, biće vremena kada se izbori završe da se o tome govori–  rekao je Vučić.

Čitaj još:   SVIJET JE LJEPŠI KAD UČINITE DJECU SREĆNOM

Vučić je rekao da nema nikakav problem da oni, koliko god škola ili obdaništa izgrade u Raško- polimskoj oblasti ili Sandžaku, da ih nazovu “BiH”, “Bosna”, “Hercegovina”.

– Ali, još nijednu nisu izgradili, ni školu, ni vrtić. Uglavnom smo ih mi gradili ili prijatelji koje smo mi dovodili, Emirati ili neki drugi. Oni nisu nijednu. A mnogo bih volio da nam grade škole i vrtiće, ne znate koliko bih srećan bio i za svaku bih im se zahvalio, došao bih na otvaranje svake škole koja se zove `Bosna i Hercegovina` i nikakav problem sa tim nemam – rekao je Vučić.

 

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *