IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ARLAUČE MILE DODIK IMA PAKLENI PLAN: “OSA- u raspustiti, visokog predstavnika ukinuti jer je PLAĆENIK MUSLIMANSKE STRANE, a s Evropom ću…”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Obavještajno-sigurnosnoj agenciji /OSA/ BiH ne treba davati dodatni novac nego da je treba raspustiti…

BANJA LUKA:BiH, Crna Hronika, Zanimljhivosti, Vijesti… srijeda, 19.09.2018…16: 59…:  ARLAUČE MILE DODIK I PAKLENI PLAN: “OSA- u raspustiti, visokog predstavnika ukinuti jer je PLAĆENIK MUSLIMANSKE STRANE, a s Evropom ću…

MILE Dodik, komentarišući odbijanje povećanje budžeta za OSA- u, Dodik je rekao novinarima da je to antiustavna organizacija koja je nametnuta kršenjem međunarodnog sporazuma od strane visokih predstavnika.

Dodik je naveo da treba ukinuti i visokog predstavnika u BiH, nazivajući ciničnom njegovu izjavu o Srebrenici u isključivom okviru BiH.

“Srebrenica je sastavni dio RS i ne vidim nijedan razlog da se Inzko miješa u to, Srebrenica jeste i biće sastavni dio RS i on to ne može promijeniti, bez obzira na svoj cinizam”, rekao je Dodik tokom posjete Loparama.

Čitaj još:   TUŽA VIJEST za FK Sarajevo: Legendi Jasminu Šehoviću Campu, srce prestalo da kuca.. (foto i video)

Prema njegovim riječima, ovakvim izjavama Inzko pokazuje da je “plaćenik muslimanske strane”, uz vraćanje tema koje su davna prošlost.

“Srbi drže lokalnu vlast u Srebrenici, ona pripada RS, onima koji su stradali odaje se počast, a Vlada je ukinula izvještaj koji je bio lažan”, istakao je Dodik.

http://iBalkan.net

Komentariši