IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: CIM BOM BOM savladao Lokomotivu iz Moskve 3:0 i krenuo kolosalno…

Galatasaray je u grupi “D” na “Türk Telekom Areni” u Istanbulu savladao Lokomotiv Moskvu rezultatom 3:0. Golove za Galatu su postigli Rodrigues u 9., Derdiyok u 67. i Inan u četvrtoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena…

ISTANBUL:Sport, Fudbal, Zanimljivosti, Vijesti… srijeda, 19.09.2018…07: 39…: ISTANBUL: CIM BOM BOM savladao Lokomotivu iz Moskve 3: 0 i krenuo kolosalno…

KRENULO SE Mečevima po grupama “A”, “B”, “C”, i “D” u utorak navečer počela je nova sezona Lige prvaka, a važne pobjede na otvaranju upisali su Liverpool i Borussija Dortmund

Fudbaleri Crvene zvezde su u grupi “C” na prepunom stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu igrali bez golova protiv italijanskog Napolija.

Napoli je imao više izglednih prilika tokom meča, ali je na kraju ipak završeno 0:0.

U istoj grupi, Liverpool je na “Anfieldu” sa 3:2 slavio protiv PSG-a. Golove za domaće su postigli Sturridge u 30., Milner u 36. iz penala i Firmino u drugoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena, dok su strijelci za PSG bili Meunier u 40. i Mbappe u 83. minuti.

Belgijski Club Brugge KV je u okviru grupe “A” na stadionu “Jan Breydel” u Bruggeu poražen sa minimalnih 0:1 od Borussije Dortmund. Jedini pogodak na utakmici je postigao Pulisic u 85. minuti.

U istoj grupi, Monaco je na stadionu “Louis II” u Monaku izgubio od Atletico Madrida rezultatom 1:2. Pogodak za Monaco je postigao Grandsir u 18., dok su za Atletico strijelci bili Costa u 31. i Gimenez u 45. minuti.

Čitaj još:   UŽAS: Policija OPKOLILA bolnicu, paze da Darku Laziću ne doture DROGU!

Galatasaraj je uradio veliki posao na svom terenu! Moskovska Lokomotiva se nije dobro provela na Turk Telekom Areni – 3: 0 (1: 0).

Turski šampion je od prvog minuta utakmice krenuo u napad, svijestan da je ovo izvanredna šansa da se uzme cio plen. Zato i ne treba da čudi što je Gari Rodrigez već u uvodnim minutima utakmice lansirao raketu koja je probušila rukavice Giljermeu.

Lokomotiva će svakako imati za čim da žali, jer je imala svojih šansi koje nije iskoristila. Prije svega će se pamtiti pokušaj Vladislava Ignatjeva u 70. minutu, kada je pokušao glavom, ali je bio zamalo neprecizan.

Istina, Galatasaraj je komotno mogao da spakuje još bar dva pogotka u mrežu rivala. Poslije dvije odlične akcije koje nisu iskoristili Akbaba i Rodrigez samo nekoliko trenutaka poslije prvog gola, ali se sve vratilo u 67. minutu kada je Eren Derdijok pucao iz slobodnog udarca malo izvan šesnaesterca i našao put do mreže. Bio je to gol kojim je Galatasaraj sravnio nade gostiju i praktično upisao veliku pobjedu. Pogodak Selčuka Inana sa bele tačke u nadoknadi vremena bio je šlag na torti.

Schalke je u istoj grupi na “Veltins Areni” u Gelsenkirchenu remizirao 1:1 protiv FC Porto. Schalke je poveo golom Embola u 64. minuti, ali je Porto izjednačio golom Otavia u 75. minuti iz jedanaesterca.

U utakmicama grupe “B” koje su se igrale ranije u utorak favorizirana Barcelona je na stadionu Nou Camp savladala PSV rezultatom 4:0, dok je Inter na domaćem terenu u Milanu slavio sa 2:1 protiv ekipe Tottenhama.

Čitaj još:   ČUVENI KARDIOLOG POTVRDIO TUŽNE VIJESTI: Danac Eriksen je vjerovatno ... (foto i video)

U srijedu su na programu sljedeći mečevi: Ajax – AEK Atina, Shakhtar Donetsk – Hoffenheim, Benfica – Bayern Minhen, Manchester City – Lyon, Plzen – CSKA Moskva, Real Madrid – AS Roma, Valencia – Juventus i Young Boys- Manchester United.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši