Alibaba, OJADIO TRAMPA: Ništa od milion radnih mjesta u SAD…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ma je rekao predsjedniku SAD, Donaldu Trampu, da želi da otovori milion radnih mjesta na sastanku u januaru 2017. godine, prije predsjedničke inauguracije…

PEKING: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, Vijesti… četvrtak, 20.09.2018…11: 50… Alibaba, OJADIO TRAMPA: Ništa od milion radnih mjesta u SAD…

Džek Ma, osnivač i predsjednik Alibabe, kineske platforme za onlajn trgovinu, kaže da zbog aktuelnog trgovinskog rata između SAD i Kine njegova kompanija više ne planira da stvori milion radnih mijesta u Sjedinjenim Državama.

To je bio veliki poen za Trampa, kom je taj sastanak poslužio da se predstavi kao sposoban lider koji sklapa fantastične sporazume na korist Amerikanaca.

“Obećanje je dato na osnovu premise o prijateljskom američko- kineskom partnerstvu i racionalnim trgovinskim odnosima”, rekao je Ma. “Ta premisa danas više ne postoji, tako da naše obećanje ne može biti ispunjeno.”

Predsjednik Alibabe, koji je nedavno najavio da će u roku od godinu dana napustiti čelnu poziciju u toj kompaniji, dodao je da kompanija neće “prestati sa napornim radom kako bi doprinijela zdravom razvoju kinesko- američke trgovine”.

Čitaj još:   Adem Ljajić godinu dana u Bešiktašu

Njegovi komentari dolaze u trenutku nove runde američkih i kineskih tarifa koje će pogoditi uvoz više milijardi dolara vrijednih proizvoda, jer dvije zemlje nisu uspjele da postignu dogovor koji bi otklonio zabrinutost američke administracije u vezi sa trgovinskim praksama Kine.

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši