BIĆE HLADNIJE, STIŽE ZAHLAĐENJE SA ARKTIKA: Kraj lijepom vremenu, temperature drastično padaju, kada stiže HLADNI TALAS

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Lijepom septembarskom vremenu uskoro definitivno dolazi kraj i već sledeće sedmice Evropu će zahvatiti talas hladnog vazduha sa Arktika kada će temperature drastično pasti…

ISTANBUL: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti… četvrtak, 20.09.2018…16: 59…BIĆE HLADNIJE, STIŽE ZAHLAĐENJE SA ARKTIKA: Kraj lijepom vremenu, temperature drastično padaju, kada stiže HLADNI TALAS

Kako javlja meteo portal “Sever Weather Europe”, iduće sedmice sa sjevera će nad našim kontinentom doći do snažnog prodora vazdušne mase s Arktika koji će se proširiti nad velikim dijelom Evrope.

Natprosječno visokim temperaturama doći će kraj nakon dvaju prodora hladnoće sa sjevera…

Prvi i slabiji prodor hladnog vazduha stiže ovog vikenda, a drugi, intenzivniji prodor trebalo bi da se dogodi u ponedeljak ili utorak, pri čemu će masa vrlo hladnog vazduha doprijeti sve do južnog Mediterana, pa čak i sjevera Afrike, navodi Severe Weather Europe.

Čitaj još:   PU NOVI PAZAR: Nije tačno da je E.R. pretučena...

Trenutna meteorološka situacija nad Evropom počeće da se mijenja u petak, kad će hladni arkticki vazduh početi da se probija nad sjeverom i zapadom kontinenta.

Hladan vazduh širiće se iza hladnog fronta s Atlantika prema središnjoj Evropi, dok će se topli vazduh pomijerati na krajnji sijever, prema Skandinaviji i sjeveroistoku.

Nad Atlantikom će se uskoro formirati novi talas hladnog vazduha, a tada će se stvoriti “kanal” prema sjeveru koji će omogućiti snažan prodor arktičkog vazduha prema kontinentalnoj Evropi.

Do utorka će se talas hladnog zraka razviti nad kontinentom, pa će se tako arktički front proširiti preko srednje Evrope do Balkana i Mediterana, navodi “Severe Weather Europe”.

Čitaj još:   VRIJEME ZA VIKEND: Sunčano ali i sa pljuskovima...

Zbog arktičkog talasa doći će do drastičnog pada temperature…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši