IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: CRNA GORA, uvodi dobrovoljno služenje vojhnog roka, u kasarne od 2019…

Iz resornog ministarstva je objašnjeno da je “s obzirom na kapacitete sa kojima raspolaže Vojska Crne Gore, to jest Centar za obuku, planirano da se obuka realizuje za 100 vojnika godišnje, odnosno dva puta po 50”.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Vijesti… četvrtak, 20.09.2018…18: 19… PODGORICA: CRNA GORA, uvodi dobrovoljno služenje vojhnog roka, u kasarne od 2019..

U Crnoj Gori će tokom 2019. godine biti uvedeno dobrovoljno služenje vojnog roka, javljaju tamošnji mediji, pozivajući se na izvore iz Ministarstva odbrane.

“Dugoročnim planom razvoja odbrane 2016- 2025, koji je donijela Vlada Crne Gore, kao jedan od prioritetnih razvojnih ciljeva vojske predviđeno je uspostavljanje sistema dobrovoljnog služenja vojnog roka”, navodi se.

Podgoričkom listu Pobjeda je u Ministarstvu odbrane rečeno da je planirano da 2019. godine otpočne dobrovoljno služenjem vojnog roka, a da se do tog perioda izvrši izmjena zakonske regulative u cilju stvaranja uslova za njegovo uvođenje.

Čitaj još:   DARKO ŠARIĆ HITNO U BOLNICI: Institut "Dedinje" POD OPSADOM, specijalci sa dugim cijevima...

“Postoji mogućnost povećanja broja vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka u narednom periodu, ukoliko broj zainteresovanih bude veći od planiranog, što i očekujemo”, navelo je crnogorsko ministarstvo.

Navodi se da bi obuka trajala tri mjeseca.

Podsjeća se da je obavezno služenje vojnog roka ukinuto 2006. nakon što je Crna Gora postala nezavisna država.

Takođe se navodi da je planom razvoja odbrane, koji je Ministarstvo objavilo prije dvije godine, predvidio pribavljanje vojničkog kadra na dva načina.

Jedan je prijem vojnika po ugovoru, dok se drugi odnosi na dobrovoljno služenje vojnog roka…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši