IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DAKLE OVO SU Najveće greške u spremanju talijanske hrane…

Bez obzira na to da li sami pravite sos ili uzimate svijež bosiljak, kvalitet svakog od tih sastojaka je veoma važan da bi jelo imalo ukus kao ono iz restorana…

NEW YORK: Recepti, Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti… subota, 22.09.2018… 23: 19…DAKLE OVO SU Najveće greške u spremanju talijanske hrane…

Postoji jedna stvar koju greška koju mnogi naprave kada spremaju talijanska jela kod kuće, i tako upropaste ukus jela.

S obzirom na to da je testenina ključni sastojak mnogih talijanskih jela, način na koji je ona pripremljena ima ogroman uticaj na ukus- a jeftina tijestenina će sve da upropasti!

Italijanski šef Luis Tomčak koji radi u Njujorku tvrdi da je najveća greška koju ljudi prave taj što kupuju jeftinu tjesteninu, zbog razlike u teksturi.

– Skuplja tkestenina se pravi od kvalitetnijeg brašna i često se sije kroz sito od bronze i mesinga, zbog čega tekstura ostaje grublja- kaže on.

Čitaj još:   PODGORICA- Lekić počinje razgovore sa većinom: Stigli Abazović, Mandić, Medojević, Knežević, Joković, Bečić… (foto)

Gruba tekstura ne zvuči nužno kao dobra stvar, ali je dobra kada se sprema obrok koji zahtjeva dosta sosa.

– Zbog grublje teksture se sos bolje ‘lijepi’ za tjesteninu – kaže šef.

Tjestenina koja se proizvodi u Italiji ispira se i oblikuje alatima od mesinga i bronze, dok danas, kada se ona masovno proizvodi, za to se koriste mašine kako bi se posao brže obavio, pa komadi tjestenine ostaju glatki.

Dakle, iako biste prije zaletjeli da kupite jeftiniju tjesteninu pod parolom “sve je to isto”, šef tvrdi da vam jelo neće biti ukusno kao iz restorana pošto se neće dovoljno natopiti sosom.

– Ako je napravljeno sa visoko kvalitetnim sastojcima i ljubavlju, ima sjajan ukus- zaključuje šef…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši